• Jaga lugu:

  Leedu: ELi majandusreform meenutab kolhoosi rajamist

  Euroopa Komisjoni võlgade teemaline poliitika on vastutustundetu ja kavandatav majandusreform meenutab pigem nõukogudeaegse kolhoosi rajamist, kritiseeris Leedu eurosaadik Vitautas Landbergis Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso eilset kõnet.

  Landsbergise sõnul on kahetsusväärne, et EL on muutumas Võlgade Liiduks, vahendas delfi.lt. "Ühe liikmesriigi võlad saavad kõigi võlgadeks, me näeme, et võlgu kustutavad kõik ja see ei too võlgnikule endale mitte mingisuguseid üheseltmõistetavaid finantstagajärgi," selgitas kogenud poliitik.
  Landsbergis ütles, et ELi majandusreform meenutab talle ja ka paljudele teistele nõukogude perioodi meetoditega kokku puutunud saadikutele kolhoosisüsteemi, mis oli täpselt samasugune või väga sarnane. Mitte mingisugust vastutust ebaefektiivse või korrumpeerunud juhtimise eest põllumajandussektoris, kus kõik juhtide vead maksti riigieelarvest lihtsalt ülla idee ja omamoodi solidaarsuse elushoidmise nimel kinni, lisas mees.
  Landsbergise veendumuse kohaselt aitaks praeguse võlakriisi lahendamisele kõige paremini kaasa just vastutuselevõtmine. "Kas eraldiseisva liikmesriigi ja selle juhid saab vastutusele võtta, vot selles on küsimus," lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.