• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid andmas edu käest

  USA börsid on enda 2% päeva alguse edu pisut käest andnud ning kauplevad ligi 1% üleval, tehnoloogiaindeks Nasdaq on miinuses.

  Dow Jones: 11154   +143   +1,30%
  Nasdaq: 2487   -5   -0,20%
  S&P 500: 1160   +9   +0,79%
  Dow Jones Industrial Average suurimad tõusjad on Hewlett-Packard: 23,90 (+3,06%) ja JPMorgan: 31,40 (+3,05%). S&P sektoritest suurim tõusjad olid pangad, suurim langeja tarbeainete sektor. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid kaupleb üle 40. USA börsid avanesid täna järsult üleval peale optimistlikke makromajanduslikke andmeid ning peale uudiseid Saksamaalt, kus sealne parlament kiitis heaks euroala päästefondile täiendava jõu andmise. See vähendas mõningal määral muret poliitiliste erimeelsuste suhtes, mis takistavad võlakriisi lahendamist.
  USA II kvartali SKP kasvas 1,3%, mis on parem kui majandusteadlaste poolt oodatud 1,2%. Inimeste arv, kes end eelmine nädal töötuna arvele võtsid, langes 37000 võrra numbrini 391000. Analüütikud olid oodanud langust 3000 võrra. Töötuabirahade taotlejate arv ühes nädalas peaks langema alla 375000, see annaks märku, et tööturg on paranemas. Nelja nädala keskmine abiraha taotlejate arv langes 417000-ni. 
  Ameeriklaste arv, kes sõlmisid augustis lepinguid, et eluaset osta, langes 1,2% võrra. USA Rahvusliku Kinnisvaramaaklerite Agentuuri mõõdetav indeks langes augustis 88,6-ni, mis on 1,2% vähem kui kuu varem.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on pool protsenti all kui indeksi väärtus on 77,67.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Ida-Viru maakonnas hakkab teehooldustöid tegema Ossipenko võlgades ettevõte
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.
1. oktoobril vahetus Ida-Viru maakonnas transpordiameti hallatavatel riigiteedel hooldelepingupartner, järgnevaks viieks aastaks asus korrashoiutöid tegema Nikolai Ossipenko ettevõte OÜ N&V.