• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid lõpetasid erinevalt

  USA börsid lõpetasid neljapäevase kauplemispäeva küll eemal oma päevasisestest põhjadest, aga jäid eemale ka tippudest kui Dow Jones rallis viimasel tunnil üle 1%, Nasdaq lõpetas päeva miinuses.

  Dow Jones: 11154   +143   +1,30%
  Nasdaq: 2481   -11   -0,43%
  S&P 500: 1160   +9   +0,81%
  GlobalDow: 1771   +15   +0,87%
  Dow Jones Industrial Average suurimad tõusjad olid Travelers: 49,69 (+3,16%) ja Bank of America: 6,35 (+3,08%). S&P 500 suutis tõusta viimasel tunnil jalule ning lõpetas ligi 1% üleval. S&P sektoritest tõusid enim pangad. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid kukkus üle 5% ning lõpetas päeva üle 38.
  Aktsiad kauplesid tänase päeva alguses 2% üleval pärast mitut optimistlikku uudist majandusnäitajate poole pealt ning peale Saksamaa parlamendi heakskiitu euroala päästefondile täiendava jõu andmisel. See vähendab mõningal määral muret poliitiliste erimeelsuste suhtes, mis takistavad võlakriisi lahendamist.
  „S&P 500 on 1120-1220 vahemikus kinni,” ütles Mark McLain, Landenburg Thalmani juhtivdirektor. „Kui S&P kukub alla 1120 taset võib toimuda suuremat sorti müümine.”
  Turgude kõikumine jääb suure tõenäosusega kõrgeks kuna kauplejad reageerivad Euroopa pealkirjadele ning institutsioonide ja valitsuste väljaütlemistele Kreeka suhtes. 
  USA II kvartali SKP kasvas 1,3%, mis on parem kui majandusteadlaste poolt oodatud 1,2%. Inimeste arv, kes end eelmine nädal töötuna arvele võtsid, langes 37000 võrra numbrini 391000. Analüütikud olid oodanud langust 3000 võrra. Töötuabirahade taotlejate arv ühes nädalas peaks langema alla 375000, see annaks märku, et tööturg on paranemas. Nelja nädala keskmine abiraha taotlejate arv langes 417000-ni.  
  Toornafta hinnad tõusid USA börside kauplemise ajal. U.S. Light toornafta barrel: 82,66 (+1,79%); Londoni brent: 104,71 (+0,81%).  Kullaunts on tõusnud 3 dollarit kui detsembritähtajaga futuur maksab 1620 dollarit. Hõbe 30,7 dollarit unts.
  USA võlakirjade hinnad langesid pärast seda kui pakuti 7-aastaseid võlakirju 29 miljardi dollari eest kõrge tootlusega 1,496%. 10-aastase võlakirja tootlus: 2,00%, 2-aastase võlakirja tootlus: 0,27%; 30-aastase võlakirja tootlus: 3,05%; 3-aastase võlakirja tootlus: 0,43%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.