• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lundini aktsiad kerkivad Põhjamere suure naftaleiu taustal

  Rootsi naftafirma Lundin Petroleum AB suurendas hiljuti Põhjameres Avaldsnesi naftaväljal asuva kättesaadava toornafta koguse prognoose, mis asetab Avaldsnesi koos seal ligidal asuva Statoili opereeritava Aldous Major South väljaga Norra viie suurima naftaleiu hulka ajaloos, kirjutab Businessweek. 

  Lundin teatas reedel, et Avaldsnesist on varasema loodetud 800 miljoni barreli asemel võimalik kätte saada kuni 1,8 miljardit barrelit toornaftat. Uudise peale tõusis ettevõtte aktsia hind Stockholmi börsil 36%, jõudes 121 Rootsi kroonini. Statoili aktsia, millel on mõlemas naftaväljas 40%-ne osalus, tõusis 4,6% 128 kroonini.
  Aldous Major South ja Avaldsnes on Põhjamere suurim naftaleid viimase 20 aasta jooksul, kuuludes nüüd ka viie suurima leiu hulka läbi ajaloo. Lundini esindaja sõnul on mõlemast võimalik kokku kaevandada kuni 2,6 miljardit barrelit naftaekvivalente. Varasem hinnang jäi vahemikku 500 – 1,2 miljardit barrelit.
  Lundini tegevjuht Ashley Heppenstall lubas naftaväljade arendamisel teha Statoiliga tihedat koostööd, et kindlustada projekti viivitusteta õnnestumine. Ühtlasi lisas ta, et leiuprognoos võib veelgi kasvada, sest suurtel naftaväljadel on potentsiaal arendamise käigus veelgi suuremaks muutuda.   
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.