• Jaga lugu:

  Ministeerium uurib keskkonnakaitsjate autohankeid

  Rahandusministeerium hakkas uurima keskkonnainspektsiooni maasturite, väikebusside, sõidukite kasutusrendi, samuti GPS-seadmete ja tahvelarvutite ostusid. Enamus hankeid on rahastatud ELi abiprogrammidest ja kulgenud käänulist rada pidi.

  Ministeeriumi finantskontrolli osakonna luubi all on kõik mullu jaanuarist kuni tänavu 22. septembrini korraldatud riigihanked. Lisaks kontrollib ministeerium konkreetselt kümmet suuremahulist avalikku hanget. 
  Tähelepanu all on näiteks mullu juunis inspektsiooni poolt väljakuulutatud maasturite hange ja mobiilsete väikebusside ost. Ka tunneb ministeeriumi huvi leppetrahviga lõppenud 23 ilmastikukindla tahvelarvuti hanke, positsioneerimisseadmete ostu ning sõidukite rentimise hanke vastu.
  Lisaks uurib ministeeriumi finantskontrolli osakond ka kahel korral nurjunud riigihanget, millega inspektsioon lootis leida Kivilõppe kalakaitsekordoni ja selle abihoonete rekonstrueerimise ning territooriumi heakorrastamise tööde tegijat.
  Rahandusministeeriumist ei soovinud enne kontrolli lõppemist oktoobris teemat kommenteerida.
  Keskkonnainspektsiooni haldusosakonna juhataja Peep Pukk ütles, et osade hangete puhul ei õnnestunud esimese vooruga lõpptulemuseni jõuda, sest pakutud hind ületas oluliselt eeldatavat maksumust, osade hangete puhul oli probleeme tarne tähtaegadest kinnipidamisega. 
  "Kirjeldatud näited ei ole riigihangete protsessis sugugi haruldased ja riigihangete seadus näeb ka sellisteks puhkudeks vastavad juhised ette," lisas ta. Puki sõnul on need hanked edukalt läbi viidud ja ostetud tehnika on igapäevaselt keskkonnajärelevalves kasutusel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.