Tullio Liblik müüs metalliäri

Kristina Traks 05. oktoober 2011, 00:00

Liblik jäi tehingut kommenteerides napisõnaliseks. "Vastab tõele, et selline tehing toimus. Müük tundus mõistlik, sest sain soovitud hinna," ütles ta.

Tehingu hinda Liblik ei avaldanud, kuid ütles, et nafta- ning gaasitööstuse jaoks suuri metallkonstruktsioone ja seadmeid tootev ning pea 100protsendiliselt oma toodangut välismaal müüv E-Profiil on väga hea ja perspektiivikas firma. "Õpikutarkuski ütleb, et tasub müüa hoogsalt kasvavat firmat, ning E-Profiil seda just ongi."

E-Profiili 100% omanikuks saanud ASi Tesman juht Lembit Soe ütles tehingut kommenteerides, et tegelikult on selline omanikevangerdus ajutine ja peetakse läbirääkimisi omanikeringi laiendamiseks. "Tahame lisapartnereid, meile meeldib, kui äris on rohkem osalisi," ütles Soe. Ettevõtte välisomanikele müümisest siiski jutt ei ole. "Ei, välisomanikele teda müüa ei taha ja ei usu, et välisinvestorid sellisest ettevõttest ka huvitatud oleks. Suured ettevõtted ei ole praegu huvitatud nn tsehhide kokkuostmisest," lisas ta.

Soe rääkis, et raske aeg hakkab E-Profiili jaoks läbi saama, kuid käibe kasvu sel aastal veel ei tule. Paar viimast aastat on ettevõte tiksunud rütmis ca 170 miljonit krooni käivet ja ligi 6 miljonit krooni kasumit aasta kohta.

Toodang läheb Norrasse. E-Profiili turg asub pea sajaprotsendiliselt Norras ja Eestis õieti konkurente polevatki. "Meie tehtav on niivõrd spetsiifiline. Ega me hangetel naljalt teiste selliste Eesti firmadega kohtu," rääkis Soe.

Eesti Masinatööstuse Liidu arendusdirektori Aleksei Hõbemägi sõnul on metalliettevõtted masust üle saanud ja paljud on oma käibenumbritega juba 2008. aasta tipptaseme ületanud. Eriti head kasvu näitab tootlikkus, sest masu ajal vähendasid paljud töötajate arvu ning nüüd tehakse sama või suuremgi töö ära vähema arvu inimestega. "E-Profiil on ka tubli ettevõte, kõva eksportija," ütles Hõbemägi ja lisas, et ekspordi kasv on metalli- ja masinatööstusettevõtetel eriti hea olnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing