Baltimaad ostsid Venemaalt enneolematult palju elektrit

Anne Oja 05. oktoober 2011, 17:48

Balti riigid importisid Venemaalt 6 TWh elektrienergiat, mida on rohkem, kui Latvenergo toodab terve aastaga, kirjutas ajaleht Dienas Bizness.

Sellised andmed käis välja Eesti Energia, mille andmetel maksid Balti riigid Vene elektri eest 120 miljonit eurot. Lõviosa Vene elektrist kulus Leedule, mis on pärast Ignalina aatomijaama sulgemist sügavas elektridefitsiidis.

Venemaa osa Baltimaade elektriimpordis võib veelgi kasvada, sest juba praegu töötab Kaliningradi lähedal kaks gaasielektrijaama, mis toodavad rohkem, kui piirkonnas elektrit kulutatakse ning 2018. aastaks tahetakse sinnakanti ehitada veel kaks aatomielektrijaama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2011, 17:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing