• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Föderaalreserv: pangad peaks töötajate palgad rohkem riskiga siduma

  Suured pangad peaksid oma töötajate palgad seadma enam sõltuvusse sellest, milliseid riske nende otsused pankadele kaasa toovad, kasutades vajadusel ka palgamaksete edasilükkamist, vahendab uudisteagentuur Reuters USA keskpanga raportit.

  Mitmed analüütikud ja riigiametnikud on süüdistanud 2008. aasta finantskriisis pankade töökorraldust, mis soosis üleliigse riski võtmist. Üha enam suunavad ametnikud aga panku võtma kasutusele meetmeid, mis julgustaksid panga juhte tegema otsuseid, mille kasu ilmneb pikemas perspektiivis, selle asemel, et preemiate suurendamise soovis võtta vastu lühiajalist võitu pakkuvaid otsuseid.
  Föderaalreserv seadis pankade tegevuse lähema vaatluse alla 2009. aasta lõpus. Sel kolmapäeval avaldatud raportis tõdeb keskpank, et kuigi pangad on end parandanud, oleks vaja teha veel enam. 
  Raportis toodi ühe alternatiivina välja palgamaksete edasilükkamine, mis võimaldaks vähendada preemiaid ja teisi kompensatsioonivariante, kui tehtud otsused panga jaoks tulevikus kahjulikuks osutuvad. Seejuures mõjutaks see mitte ainult tipptaseme juhte, vaid ka alamate astmete töötajaid.
  Ühtlasi kiitis Föderaalreserv raportis panku, mis on töötajate kompensatsioonipakettide väljatöötamisse kaasanud riskijuhtimise osakonna.
  Selle aasta veebruaris tegid ametnikud ettepaneku vähendada USA suurpankade juhatuse liikmetele preemiate maksmist poole võrra, lükates teise poole kättesaamise vähemalt kolme aasta võrra edasi. Ametlikult pole seda siiski veel rakendatud ja lõplik otsus ootab kinnitamist.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.