• Jaga lugu:

  Kreekas üldstreik

  Kreekas on streigiga hõivatud kümned tuhanded ametnikud, kes on vastu koondamis- ja säästuplaanidele. Rahva enamus aga pooldab valitsuse säästukava.

  Täna ei sõida Kreekas bussid ja rongid, riiklik uudisteagentuur ei edasta uudiseid ja lennujuhid ei suuna lennukeid. „Meil on unetud ööd. Need muutused saadavad meid hukatusse,“ ütles üks ametiühingu töötaja massiülestõusu mõõtu protestide põhjenduseks. Protestid algasid vähemal määral juba eile varahommikul, kui ametnikud blokeerisid kuue ministeeriumi sissepääsud, takistades oma kolleegidel tööle asumist.
  Kreeka põhiseaduses on alates aastast 1911 kirjas, et ametnikke ei tohi vallandada. Valitsuse säästuplaan näeb nüüd aga ette, et veel sel aastal saadetakse 30 000 riigiametnikku reservi, kus neile säilib vaid 60 protsenti põhipalgast. Aasta pärast otsustab sõltumatu ametkond, kes reservistidest koondatakse.
  ELi, Euroopa Keskpanga ja IMFi ametnikud nõuavad ka, et tuleb ära kaotada 548 euro suurune miinimumpalk. Kreeka valitsuse jaoks on see liig: „Kreeka ei ole India, ja Kreekast ka ei saa Indiat,“ ütles Papandreou Ateena ajalehtede vahendusel ühel parteikogunemisel.
  Küsitlused näitavad, et 60 protsenti kreeklastest on siiski avaliku sektori vähendamise poolt ning et riigiametnikud on oma protestidega vähemuses. Kreekas on ühe elaniku kohta rohkem riigiametnikke kui näiteks Suurbritannias - aastal 2009 oli 11,3 miljoni elanikuga Kreekas ligi 800 000 riigiametnikku.
  Peaminister Giorgos Papandreou kardab päevalehe „Kathimerini“ andmetel tulemas suurt „pauku“ ehk siis rahvaülestõusu. On käinud ka kuuldusi Papandreou võimalikust tagasiastumisest, kuid need on peaminister avalikkuse ees tagasi lükanud.
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.