• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid teist päeva plussis

  Kuigi aktsiad USA börsidel alustasid kauplemispäeva langusega, jõudsid börsid veel ennelõunal tõusuteele ja lõpetasid teist päeva järjest rohelises.

  Vaatamata sellele et kolmapäeval avalikustatud teenuste raport, mis näitas USA äritegevuse kasvu septembris, aitas investorite meeleolu tõstmisele kaasa, dikteerib turgude liikumist jätkuvalt Euroopa võlakriisi ümber toimuv. Uue hooga tõusis päevakorda pankade rekapitaliseerimise teema ja kantsler Angela Merkel rõhutas Saksamaa pühendumist eurotsooni kriisist välja aitamisele, mis suurendas ka USA investorite lootust, et probleemi lahendusele on jälle samm lähemale astutud.
  Kolm peamist aktsiaindeksit lõpetasid kolmapäeval järgmistel tasemetel:
  Dow Jones        10 939,95         +131,24           +1,21%Nasdaq                2 460,51           +55,69            +2,32%S&P 500              1 144,03           +20,08             +1,79%
  Suurim tõusja oli täna Nasdaqi koondindeks, mille tõusule aitas suuresti kaasa Yahoo. Firma aktsia tõusis sessiooni lõpuks 10,10%, ajendatuna uudisest, et  Microsoft võib olla üks ettevõtte ostuhuvilisi. Yahoo oli kolmapäeval ühtlasi ka üks aktiivsemalt kaubeldava aktsiaga ettevõtteid, jäädes alla vaid Bank of America, Cisco ja Fordi aktsiatele.
  Dow Jonesi tööstuskeskmise tõusu vedasid Disney (+5,53%), Cisco Systems (+3,72%) ja Chevroni aktsiad (+3,48%).
  Ka Apple, mis valmistas eile paljudele suure pettumuse, tutvustades tarbijatele täiesti uuenenud iPhone 5 asemel iPhone 4 edasiarendatud versiooni iPhone 4S-i, suutis täna tõusu näidata. Ettevõtte aktsia lõpetas sessiooni 378,59 dollaril ehk 1,63% kõrgemal.
  Dollari kurss euro ja naelsterlingi suhtes jäi kolmapäeval muutumatuks, kuid jeeni suhtes oli valuuta languses.
  Novembri tähtajaga toornaftafutuurid tõusid New Yorgi toorainebörsil pärast kolmepäevast langust 4,09 dollari võrra, jõudes 79,75 dollarini barrelilt. Protsentuaalselt on tegu suurima tõusuga pärast 9. maid, millele aitas seekord kaasa ootamatu langus Ühendriikide naftavarudes. Kui keskmiselt ootasid analüütikud septembri viimasel nädalal naftavarude 2,5 miljoni barrelilist kasvu, langesid varud hoopis 4,7 miljoni barreli võrra.  
  Kullafutuuride hind kasvas 25,70 dollari võrra tasemele 1 641,60 dollarit untsi kohta.
  USA kümneaastase võlakirja hind alanes kolmapäeval, tõstes tulususe teisipäevaselt 1,78 protsendilt 1,91 protsendile.  
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.