• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa lähedal WTO liikmesusele

  Pärast USA-Venemaa kohtumist Washingtonis teatasid Vene ametnikud, et riik on väga lähedal Maailma Kaubandusorganisatsiooni liikmesusele.

  Vaatamata sellele et Venemaa on Gruusiaga jätkuvalt vaenujalal, usub suurriik, et pärast 18 aastat kestnud läbirääkimisi õnnestub neil viimaks WTO liikmestaatuseni jõuda. Viimane on pikka aega olnud üks USA ja Venemaa vaheliste suhete parandamise võtme-eesmärke. Venemaa asepeaminister Igor Shuvalov teatas eile, et Ühendriikide ametnikud seisavad tugevalt Venemaa liikmesuse eest WTO-s ja et lähiajal on oodata läbimurret.
  „Ameeriklased töötavad meie liikmeavalduse kallal 24 tundi ööpäevas, et veenda teisi WTO riike andma Venemaale liikmestaatus enne selle aasta lõppu. Aasta alguses uskusid vaid väga vähesed selle võimalikkusse. Nüüd oleme sellele aga väga lähedal,” sõnas Shuvalov eile toimunud Ühendriikide ja Venemaa vahelisel kaubanduskohtumisel.
  Shuvalovi jutuga nõustusid ka ameeriklased ise. Üks Ühendriikide ametnikest sõnas näiteks, et on „igati tõenäoline”, et Venemaa saab WTO liikmeks juba detsembris. Viimasel ajal on suudetud eemaldada ka suurem osa takistusi, mis Venemaa liikmesuse ees seisavad, seal hulgas ka erimeelsused lihaimpordi ja hügieenistandardite osas.
  Gruusia seevastu sõnas kommentaariks, et Venemaal on veel vara tähistama hakata. WTO otsustab oma liikmeks astuda soovijate üle konsensuse põhimõttel, mis tähendab, et 2000. aastal organisatsiooniga liitunud Gruusia võib Venemaa liitumist takistada. Kuigi põhimõtteliselt saab WTO liikmestaatuse üle otsustada ka enamushääletuse teel, pole seda praktikat varem kasutatud.
  „Me teame, et meie liitlased soovivad Venemaad WTO-sse, aga enne tuleb jõuda kompromissile. Pall on nende väljakul,” sõnas Gruusia Julgeolekunõukogu eesotsas olev Giga Bokeria.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.