6. oktoober 2011 kell 6:26

Malta lükkas EFSFi hääletuse edasi

Malta lükkas hääletuse EFSFi üle edasi tulevale laupäevale. Hääletus oleks pidanud toimuma eile õhtul, kuid opositsioon tuli lagedale õigusalaste kahtlustega.

Nii näiteks ei olnud saadikutele esitatud EFSFi leppe aktualiseeritud teksti koos vastuvõetava lõpptekstiga. Malta rahandusminister Tonio Fenech selgitas, et opositsioonile küll selgitati muudatuste olemust, kuid et ei ole ka suurem probleem debatti kuni esmaspäeva õhtuni jätkata. Malta panus EFSFi on umbes 700 miljonit eurot. Seni ei arvatud Malta otsusega probleeme olevat.

Puudu on veel ka Hollandi ja Slovakkia hääled. Holland hääletab täna, arvatakse et positiivne otsus tuleb. Slovakkia on problemaatilisem, kuna sealne opositsioon on korduvalt öelnud, et nemad oma nõusolekut ei anna. EFSF saab tööle hakata ainult siis, kui kõik 17 riiki on selle kinnitanud.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum