• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konjunktuuriinstituut kaotas hanke

  Alates septembrist kogub ning avalikustab varaselt Eesti konjunktuuriinstituudi pärusmaaks olnud toiduhindade andmestikku uuringufirma TNS Emor, kes tegi kevadel toimunud riigihankel parima pakkumise.

  TNS Emori hinnangul on kõik normaalne ning hanke läbiviija põllumajandusministeerium saab sama mahukaid hinnaandmeid nagu varasemalt konjunktuuriinstituudilt, edastas Delfi Majandus.
  Kui vaadata aga andmeid Emori ja konjunktuuriinstituudi kodulehel, on mahus erinevus mitmekümne kordne, lisaks pani instituut hinnainfost kokku ka igakuise toidukorvi maksumuse.
  TNS Emori hinnangul ei saa oodata, et alates esimesest septembrist korjatavad andmed oleksid sama mahukad kui andmed, mida on kokku korjatud 16 aastat.
  "Pisut läks kvaliteet hankega vormilisuse nahka ja praegu ei ole ministeerium rahul nende mahtudega, mida Emor meile pakub antud lepingu raames," ütles põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup ning lisas, et nad ei saanud hanget korraldades väga detailselt kirja panna, mida nad nõuavad, sest vastasel juhul oleks olnud oht jääda võimuorganitele silma suunatud hankega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.