• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  22 aastat roosat majanduslehte

  Täna, 9. oktoobril 1989 ilmus Eestis esimene number roosale paberile trükitud Äripäeva, tegu oli esimese majanduslehega tollase Nõukogude Liidu territooriumil.

  Äripäeva üheks asutajaks lisaks Rootsi Bonnier Grupile oli konsultatsiooni- ja koolitusfirma AS Mainor, mis toetas ettevõtmist kontorimööbliga. Aastaid hiljem müüs Mainor oma 49 protsendilise osaluse kaasaktsionärile umbes 50 miljoni krooni eest maha. Mainori juht Ülo Pärnits on hiljem nimetanud osalemist Äripäeva asutamises oma üheks edukamaks projektiks.
  Äripäev on suunatud väike- ja keskmise suurusega ettevõtete juhtidele ja nagu viimased meediauuringud näitavad, on Äripäev jätkuvalt erasektori juhtide seas kõige suurema loetavusega trükiväljaanne.
  Äripäeva peatoimetajateks on olnud Hallar Lind (1989 oktoober -1992 september), Peeter Raidla (1992 september-1992 oktoober), Igor Rõtov (1992 oktoober – 2007 september ), Meelis Mandel (alates 1. septembrist 2007).
  Äripäeva ajakirjanikud on võitnud 5 korda Eesti kaalukaima, Bonnieri preemia, lisaks hulgaliselt mitmesuguseid pressi- ja fotopreemiaid.
  Homme ilmuv Äripäev kannab järjekorranumbrit 4367.
  Järgnevalt olulisi tärmineid Äripäeva ajaloost: 
  • 1991 oktoober – Äripäev hakkab ilmuma kaks korda nädalas.
  • 1992 mai – Äripäev hakkab ilmuma kolmkorda nädalas.
  • 1993 kevad – Äripäevas ilmub esimene rubriik – Auto.
  •  1993 sügis – ilmub esimene TOP: 1992. aasta 50 edukamat ettevõtet.
  • 1996 veebruar – Äripäev hakkab ilmuma viis korda nädalas.
  • 27.11.1996 – hakkab ilmuma venekeelne majandusleht Delovõe Vedomosti.
  • 16.04.1998 – ilmub Äripäeva esimene käsiraamat „Personalijuhtimise käsiraamat“.
  • 4.02.1999 – ilmuma hakkab nädalalõpulisa Puhkepäev.
  • 6.01.2000 – käivituvad online-uudised.
  • 24.05.2000 – toimub esimene Äripäeva seminar „Kuidas ettevõtja internetist kasu saab?“.
  • 2001 detsember – Äripäeva Raamatuklubi ilmutab esimese raamatu, „Indrek Neivelt – Hansapanga juht“, mille autor on Sulev Oll.
  • 2002 jaanuar – käivitub inglisekeelseid uudiseid edastav Baltic Business News (BNS).
  •  10.06.2002 – Äripäev korraldab konverentsi, mille peaesineja on Bill Clinton.
  • 2006 sügis – tööd alustab Äripäeva koolituskeskus.
  • 2006 sügis – avatakse uus veeb aripaev.ee.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.