Anne Oja • 10. oktoober 2011 kell 16:08

Hansson: Eesti Pank saaks inflatsiooni vastu nõustada

Eesti Panga presidendi kandidaat Ardo Hanssoni sõnul saaks Eesti pank valitsust inflatsiooni ohjeldamises nõustada, kuna selle taga on kohalikud probleemid.

Ardo Hansson rääkis Vikerraadio saates "Reporteritund", et osa Eesti inflatsioonist tuleb rahapoliitikast. "Teisest aspektist tundub mulle aga, et siin on inflatsiooniga seotud väga palju kohalikku struktuurset probleemi, eriti konkurentsi puudumist," märkis Hansson.

Ta tõi näite, et Eesti inflatsioon on praegu väga palju kõrgem kui eurotsooni keskmine. "Mulle tundub, et see ei saa enam olla seotud likviidsuse või rahaga. Siin võivad olla mingisugused kohalikud struktuursed tegurid ja see on valdkond, kus Eesti Pank saaks tulevikus valitsust nõustada," selgitas Hansson.

Hetkel kuum