Hansson: Eesti Pank saaks inflatsiooni vastu nõustada

Anne Oja 10. oktoober 2011, 19:08

Eesti Panga presidendi kandidaat Ardo Hanssoni sõnul saaks Eesti pank valitsust inflatsiooni ohjeldamises nõustada, kuna selle taga on kohalikud probleemid.

Ardo Hansson rääkis Vikerraadio saates "Reporteritund", et osa Eesti inflatsioonist tuleb rahapoliitikast. "Teisest aspektist tundub mulle aga, et siin on inflatsiooniga seotud väga palju kohalikku struktuurset probleemi, eriti konkurentsi puudumist," märkis Hansson.

Ta tõi näite, et Eesti inflatsioon on praegu väga palju kõrgem kui eurotsooni keskmine. "Mulle tundub, et see ei saa enam olla seotud likviidsuse või rahaga. Siin võivad olla mingisugused kohalikud struktuursed tegurid ja see on valdkond, kus Eesti Pank saaks tulevikus valitsust nõustada," selgitas Hansson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. October 2011, 19:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing