• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina ostab oma pankade aktsiaid

  Hiina asus esmaspäeval oma raskustes vaevlevat aktsiaturgu toetama, alustades riigi suuremate pankade aktsiate ostmist, vahendab uudisteagentuur Reuters.

  Peamine Hiina aktsiaturgu kirjeldav näitaja Shanghai Composite Index (SSEC) on sel aastal langenud üle 17%. Tänane otsus on Pekingi esimene ametlik käik pärast 2008. aasta finantskriisi, et aidata kaasa aktsiahindade tõusule.
  Hiina riikliku investeerimisfondi üks harusid Central Huijin Investment Corp, mis on juba suurim osanik Hiina neljas suurimas pangas, ostis esmaspäeval nende aktsiaid veel juurde. Ost näitab valitsuse usku pankadesse ja soovi neid toetada, sest turud hindavad neid institutsioone hetkel liiga madalalt, sõnas Hiina panganduse analüütik Victor Wang.
  Hiina Põllumajanduspank (Agricultural Bank of China) ja Hiina Kommertspank (Commercial Bank of China) teatasid hiljem, et fond ostis Shanghai börsilt vastavalt 39,1 ja 14,6 miljonit aktsiat, mis jättis küll fondi osaluse pankades peaaegu muutumatuks, kuid mõlema sõnul kavatseb Hujin ostudega järgmise aasta jooksul jätkata.
  Analüütikute sõnul pole niivõrd tähtis investeeringu suurus, kuivõrd sõnum, mida valitsuse otsus turgudele läbi nende ostude saadab. Eesmärk on tõsta investorite kindlustunnet. Kuna Hiina aktsiaturgudele on iseloomulik hindade kõikumine, mis sõltub rohkem ootustest valitsuse poliitika osas kui ettevõtete rahalistest näitajatest, loodavad analüütikud, et valitsuse abikäest võis ka seekord kasu olla.
  Vähemalt esialgu paistis see nii olevat, sest aktsiad Hong Kongi börsil, mis sulgub hiljem kui Shanghai ja Shenzhen, tõusid sessiooni viimastel minutitel märgatavalt, just pärast seda, kui teade Hujini ostudest avalikustati.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.