• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid lõpetasid kindlas rohelises

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid nädalat tugevat tõusu näidanud kauplemissessiooniga, kus peamised aktsiaindeksid kasvasid ligikaudu 3%.

  Liikumise taga oli taaskord Euroopa, mille liidrid andsid investoritele lootust, et võlakriisist väljumisele jõutakse üha lähemale, lubades lahenduskava kuu lõpuks avalikustada. 
  Optimism tugevdas eurot dollari suhtes ligikaudu 2% ja tõusid ka toornafta ja kuld.Dollar langes ka naelsterlingi ja Jaapani jeeni suhtes. Novembri naftafutuuride hind tõusis 2,43 dollari võrra tasemele 85,41 dollarit barrelilt. Detsembri kullafutuuride hind kasvas aga 35 dollari võrra, andes uueks hinnaks 1 670,80 dollarit untsi kohta. Riigivõlakirjatug oli Ühendriikides Kolumbuse päeva puhul suletud.
  Ühendriikide peamised aktsiaindeksid lõpetasid päeva järgneval tasemel:
  Dow Jones      11 432,95      +330,06         +2,97%Nasdaq             2  566,05        +86,70          +3,50%S&P 500           1 194,89          +39,43          +3,41%
  Dow tööstuskeskmise kõik 30 komponenti lõpetasid esmaspäeval kõrgemal ja vaid üksikud S&P 500 koostises olevatest ettevõtetest kauplesid ka päeva lõpus punases, nende hulgas filmide otse Internetist vaatamise teenust pakkuv Netflix ja telekommunikatsioonifirma Sprint Nextel.
  Eriti hästi läks pankade aktsiatel, mis tõusid 3-7 protsenti: Bank of America (+5,59%), Citigroup (+6,70%), JPMorgan (+4,27%), Morgan Stanley (+6,74%), Goldman Sachs (+3,15%) ja Wells Fargo (+5,42%).
  „Euroopa võlakriisi tume pilv on turgude kohal rippunud juba poolteist aastat,” kommenteeris olukorda majandusteadlane Raymond James, lisades, et viimastel nädalatel on nii riskid kui ka mured muutunud üha suuremaks, kuid pärast viimast nädalavahetust võivad finantsturud juba julgemalt oodata konkreetset lahendust, mis kriisi seljataks.
  Oma pühapäevases ühisavalduses lubasid Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy teha koostööd võlakriisile lahenduse leidmises ja anda endast kõik, et kuu lõpuks oleks konkreetne lahenduskava valmis. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.