Hansson võidust: mul oli lootus küll

Kadrin Karner 11. oktoober 2011, 18:15

Uueks Eesti Panga presidendiks valitud Ardo Hansson ütles peale otsuse kuulutamist, et ta lootis enda kasuks tulevat otsust, kuid andis endale siiski aru, et tegemist on väga tasavägise võistlusega.

„No mul oli lootus küll, aga kas oli ootuspärane… ma arvan, et ma alati teadsin, et see on väga tasavägine,“ vastas Hansson küsimusele, kas võit oli talle ootuspärane.

Mida Hansson Eesti Panga presidendina muuta plaanib ta täna veel ei avaldanud, öeldes vaid, et peab seda alles vaatama ja presidendiks saamiseni on siiski veel kaheksa kuud aega. „Meil on praegu oma uues rollis eurosüsteemis Frankfurdis vaja mitte ainult seda poliitikat ellu viia, mida teeme juba väga hästi, vaid ka asuda Eesti seisukohti järjest rohkem avaldama. Samuti on vaja muuta süsteemi avatumaks ja püüda ajada mõningaid majanduspoliitilisi spetsiifilisi Eesti asju,“ rääkis ta.

Ühtegi kindlat isikut, keda Hansson oma meeskonnas Eesti Pangas näha tahaks, ta täna esile ei toonud. „Uued asepresidendid on väga tugevad ja mul on hea meel, et saan nendega koos töötada,“ lisas ta siiski.

„Ardo Hanssoni tugevus on ju tema teoreetiline taust ja tema väga suur rahvusvaheline kogemus. Ta on olnud Eestis rasketel aegadel ja toetanud meie rahapoliitika ülesehitamist,“ iseloomustas Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik, vastates küsimusele, mis on Hanssoni tugevus.

Hanssoni konkurent Andres Sutt ütles, et võistlus käis siiski esikoha peale ning teine koht ei mängi siin rolli. Küsimusele, kas ta võtaks vastu Hanssoni kutse asuda tööle Eesti Panka, vastas Sutt: „Eesti pank on minu jaoks läbitud etapp ja presidendi koht oli ainuke, mis mind huvitas.“

Hanssonile soovitas Sutt, et ta jääks Eesti Panga presidendina nõukogule esitatud platvormi juurde. „Kui ta suudab need (asjad platvormis - toim.) ellu viia, ma arvan, on Eesti Pank saanud endale väga hea presidendi.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2011, 18:16
Otsi:

Ava täpsem otsing