• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansson võidust: mul oli lootus küll

  Uueks Eesti Panga presidendiks valitud Ardo Hansson ütles peale otsuse kuulutamist, et ta lootis enda kasuks tulevat otsust, kuid andis endale siiski aru, et tegemist on väga tasavägise võistlusega.

  „No mul oli lootus küll, aga kas oli ootuspärane… ma arvan, et ma alati teadsin, et see on väga tasavägine,“ vastas Hansson küsimusele, kas võit oli talle ootuspärane.
  Mida Hansson Eesti Panga presidendina muuta plaanib ta täna veel ei avaldanud, öeldes vaid, et peab seda alles vaatama ja presidendiks saamiseni on siiski veel kaheksa kuud aega. „Meil on praegu oma uues rollis eurosüsteemis Frankfurdis vaja mitte ainult seda poliitikat ellu viia, mida teeme juba väga hästi, vaid ka asuda Eesti seisukohti järjest rohkem avaldama. Samuti on vaja muuta süsteemi avatumaks ja püüda ajada mõningaid majanduspoliitilisi spetsiifilisi Eesti asju,“ rääkis ta.
  Ühtegi kindlat isikut, keda Hansson oma meeskonnas Eesti Pangas näha tahaks, ta täna esile ei toonud. „Uued asepresidendid on väga tugevad ja mul on hea meel, et saan nendega koos töötada,“ lisas ta siiski.
  „Ardo Hanssoni tugevus on ju tema teoreetiline taust ja tema väga suur rahvusvaheline kogemus. Ta on olnud Eestis rasketel aegadel ja toetanud meie rahapoliitika ülesehitamist,“ iseloomustas Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik, vastates küsimusele, mis on Hanssoni tugevus.
  Hanssoni konkurent Andres Sutt ütles, et võistlus käis siiski esikoha peale ning teine koht ei mängi siin rolli. Küsimusele, kas ta võtaks vastu Hanssoni kutse asuda tööle Eesti Panka, vastas Sutt: „Eesti pank on minu jaoks läbitud etapp ja presidendi koht oli ainuke, mis mind huvitas.“
  Hanssonile soovitas Sutt, et ta jääks Eesti Panga presidendina nõukogule esitatud platvormi juurde. „Kui ta suudab need (asjad platvormis - toim.) ellu viia, ma arvan, on Eesti Pank saanud endale väga hea presidendi.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Riigikontroll: Rail Baltic on ajast maas, kulud suurenevad
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.
Nii Rail Balticu raudtee projekteerimistööd kui ka trassiks vajalike maade omandamine on algsest tähtajast aastaid maha jäänud. Võrreldes maade omandamise algse graafikuga on mahajäämus kasvanud viie aastani, märkis riigikontroll vahekokkuvõttes.