Läti sai uue valitsuse

Harry Tuul 11. oktoober 2011, 10:33

Pärast kolm nädalat kestnuid raskeid läbirääkimisi leppisid eile õhtul Zatlersi Reformipartei, Ühtsus ja rahvuslasi ühendav VL-TB/LNNK kokku uue valitsuskoalitsiooni moodustamise.

Uuel koalitsioonil on seimis 56 häält sajast. Vastavalt kokkuleppele jääb Zatlersi Reformiparteile vetoõigus, mis tähendab, et nad saavad blokeerida mistahes valitsuse otsuse. Vastne koalitsioon toetab Ühtsuse liidri Valdis Dombrovskise jätkamist peaministrina.

Valimistel enim hääli kogunud Vene taustaga Üksmeele Keskus jäeti taaskord võimult eemale. Algselt plaanis olnud nn suure koalitsioon Zatlersi Reformipartei, Ühtsuse ja Üksmeele Keskuse vahel oleks andnud piisavalt hääli, et teha vajadusel muudatusi ka põhiseaduses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. October 2011, 10:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing