• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina Keskpank surub jüaani odavamaks

  Hiina jüaan odavnes eile USA dollari vastu teist päeva järjest, kuna Hiina Keskpank alandas valuuta ametliku sihtkurssi Ühendriikide valuuta suhtes. Kuna valuutal on kogu aeg vaikselt Ühendriikide dollari vastu lastud tugevneda, siis arvatakse et hiinlased näitavad sellega üles pahameelt Ühendriikide vastu, mille senatis võeti teisipäeval vastu eelnõu, mis lubab Hiinast pärit kaubale kehtestada imporditariifid, juhul kui jüaan jääb dollari suhtes kunstlikult madalale tasemele.
  Jüaan võib veelgi lähipäevadel odavneda. Huvitav on see, et jüaani nõrgenemine tuli hoolimata sellest, et dollar on viimasel nädalal olnud maailmas ise pigem väärtust kaotav valuuta, märkis Wall Street Journal.
  Samuti tegi Hiina Keskpank sellise lükke just päeval, mil avaldati septembrikuu impordi- ja ekspordinumbrid ning igakuine väliskaubanduse ülejäägi näitaja, mis analüütikute sõnul võiks võtta just Pekingil pingeid mõnevõrra maha ning lasta valuutal edasi tugevneda.
  Neljapäeval seadis Hiina Keskpank jüaani sihi USA dollari suhtes 6,3737 jüaanile, mis oli kolmapäevasest kursist 0,21% madalam. Kauplemises võib küll jüaan dollari suhtes kummaski suunas kõikuda poole protsendi võrra, kuid ikkagi on jäme ots valuutakursi kehtestamisel keskpanga käes. Eilses kauplemises liikus valuuta 6,382 jüaanini dollari kohta, mis näitab, et investorid ootavad valuuta jätkuvat nõrgendamist.
  Kas see on väike dividenditootlus? Eilse riikliku lehe China Securities Journal esikaas oli nagu ameeriklastele üles riputatud hoiatus, et jüaani tugevnemisruum on tulevikus piiratud, kuna valuuta kaupleb oma tasakaalutaseme juures.
  Hiina kaubandusametnikud teatasid eile veel, et jüaani tugevnemine on juba kahandanud Hiina ekspordi konkurentsivõimet ja piirab riigi kasvu. Seda tõestas ka eile avaldatud Hiina septembri ekspordinumber, mis tuli prognoositust madalam. Samas on ka ameeriklased hädas Hiina jüaaniga, öeldes et alahinnatud jüaan kahandab omakorda ameeriklaste ekspordivõimet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.