Anne Oja • 13. oktoober 2011 kell 16:32

Laevaremontijate tööõnnetust uurib nii inspektsioon kui ka politsei

Balti Laevaremonditehase alal toimunud kolme kannatanuga tööõnnetuses raskeimalt vigastatu vajab haiglaravi, lisaks tööinspektsioonile uurib õnnetuse asjaolusid ka politsei.

12. oktoobril kella 14 paiku toimus kolme kannatanuga tööõnnetus Tallinnas Kopli tänaval Balti Laevaremonditehase territooriumil, sadamakai ääres remondis oleva kaubalaeva Gala pardal, edastas tööinspektsioon. Deformeerunud trümmiluugi remonttööde käigus kaotas  luuk jäikuse, väändus keskelt läbi ja kukkus laeva trümmi.

„Samal ajal trümmiluugi peal töötanud kaks meest kukkusid koos luugiga trümmi:  osaühingu Tallinn Shipyard meister ning alltöövõtjana tegutsenud Läti Vabariigi firma Kuber SIA keevitaja,” selgitas sündmuskohal käinud tööinspektor-uurija Ivi Abe. „Alla kukkunud trümmiluuk purustas luukide siirdamismehhanismi keti, mis katkemisel andis löögi laeva tekil, trümmiluugi läheduses viibinud OÜ Tallinn Shipyard projektijuhile.”

Kõik kolm tööõnnetuses kannatada saanud meest viidi haiglasse. Kergemaid kehavigastusi saanud läti keevitajat ja eesti projektijuhti haiglaravile ei jäetud. Eesti meister viibib raskesti vigastatuna haiglas.

„Tööõnnetuse põhjust ei saa veel välja öelda. Õhus on väga palju küsimusi, mis vajavad selgitamist,” lisas Abe. 

Hetkel kuum