• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toormehinnad languses

  Toorainete hinnad on täna languses kui Hiina kaubandusnäitajaid kasvasid seitsme kuu aeglasemas tempos ning müügisurve USA börsidel vähendas ka investorite nõudlust toorainete järgi.

  Novembritähtajaga Brent toornafta on kaotanud pool protsenti oma hinnast, makstes 110,79 dollarit barrel. U.S. sweet toornafta maksab 83,77 dollarit barrel, olles 2% all.
  Hiina, mis on globaalse naftanõudluse üks juhtmootoreid, nägi septembris 12,2% toornafta impordi langust. Hiina nõudlus jäi alla 5 miljoni barreli päevas, vaatamata sellele, et analüütikud olid lootnud nõudluse kasvu.
  Kulla hind langes koos teiste riskantsete varadega. Kulla spot hind langes 0,9% kui 1 unts maksab 1661 dollarit. „Praegune kulla hinna langus on teravas vastuolus ajaloolise arusaamaga, et tegu on ohutu investeeringuna,” ütles HSBC metallide analüütik James Steel. Hõbeda hind langes 2% kui unts maksis 31,61. Pallaadium, mille üks suurimaid tarbijaid on Hiina autotööstus langes 2,3% hinnani 590,72 dollarit. Plaatina spot-hind dollarites langes 1,4% kui üks unts maksis 1526 dollarit.
  Pallaadiumi hind, mis eelmine aasta kahekordistus seoses Hiina autotööstuse suure nõudlusega, on see aasta kaotanud 25% oma hinnast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.