Rainer Saad • 13. oktoober 2011 kell 17:53

Toormehinnad languses

Toorainete hinnad on täna languses kui Hiina kaubandusnäitajaid kasvasid seitsme kuu aeglasemas tempos ning müügisurve USA börsidel vähendas ka investorite nõudlust toorainete järgi.

Novembritähtajaga Brent toornafta on kaotanud pool protsenti oma hinnast, makstes 110,79 dollarit barrel. U.S. sweet toornafta maksab 83,77 dollarit barrel, olles 2% all.

Hiina, mis on globaalse naftanõudluse üks juhtmootoreid, nägi septembris 12,2% toornafta impordi langust. Hiina nõudlus jäi alla 5 miljoni barreli päevas, vaatamata sellele, et analüütikud olid lootnud nõudluse kasvu.

Kulla hind langes koos teiste riskantsete varadega. Kulla spot hind langes 0,9% kui 1 unts maksab 1661 dollarit. „Praegune kulla hinna langus on teravas vastuolus ajaloolise arusaamaga, et tegu on ohutu investeeringuna,” ütles HSBC metallide analüütik James Steel. Hõbeda hind langes 2% kui unts maksis 31,61. Pallaadium, mille üks suurimaid tarbijaid on Hiina autotööstus langes 2,3% hinnani 590,72 dollarit. Plaatina spot-hind dollarites langes 1,4% kui üks unts maksis 1526 dollarit.

Pallaadiumi hind, mis eelmine aasta kahekordistus seoses Hiina autotööstuse suure nõudlusega, on see aasta kaotanud 25% oma hinnast.

Hetkel kuum