G20 tõstab Euroopa börse

Raivo Sormunen 14. oktoober 2011, 16:00

Täna Pariisis võlakirjakriisi arutama kogunenud maailma juhtivate majanduste G20 rahandusministrid ja keskpankurid on aidanud Euroopa börsid täna tõusule.

Euroopa aktsiaturge jälgiv Stoxx Europe 600 indeks on tõusnud 0,8% ning ka S&P 500 futuurid prognoosivad, et USA börsid alustavad 0,9% plusspoolel.

„Täna kogunenud G20 rahandusministrid pakuvad tõenäoliselt (meediasse) eurot toetavaid pealkirju. Rahvusvaheliselt Valuutafondile oleks vaja kasvavad tulejõudu, et finantseerida uusi IMF-i laenuliine, selleks et vältida Itaaliat ja Hispaaniat Kreeka kriisiga nakatumast või rekapitaliseerida Euroopa pankasid,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Morgan Stanley valuutastrateeg Hans Redeker.

Asjasse pühendatud allikate sõnul võib G20 oma järgmisel kuul toimuval koosolekul arutada IMFi sissemaksete suurendamist, et fondil oleks rohkem mõjujõudu maailma majandust korrastada. Praegu ollakse aga sissemaksetega IMF-i kassasse äraootaval seisukohal ja vaadatakse, mida saadavad eurooplased ise korda 23. oktoobril toimuval Euroopa Liidu juhte hõlmaval tippkohtumisel.

Ettevõtete poole pealt on löögi all pangad, kuna Fitch Ratings pani oma globaalses ülevaates rohkem kui paariteistkümne panka negatiivse vaatluse alla.
BNP Paribas SA on odavnenud 3,5% ja Societe Generale SA 2,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2011, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing