• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  G20 tõstab Euroopa börse

  Täna Pariisis võlakirjakriisi arutama kogunenud maailma juhtivate majanduste G20 rahandusministrid ja keskpankurid on aidanud Euroopa börsid täna tõusule.

  Euroopa aktsiaturge jälgiv Stoxx Europe 600 indeks on tõusnud 0,8% ning ka S&P 500 futuurid prognoosivad, et USA börsid alustavad 0,9% plusspoolel.
  „Täna kogunenud G20 rahandusministrid pakuvad tõenäoliselt (meediasse) eurot toetavaid pealkirju. Rahvusvaheliselt Valuutafondile oleks vaja kasvavad tulejõudu, et finantseerida uusi IMF-i laenuliine, selleks et vältida Itaaliat ja Hispaaniat Kreeka kriisiga nakatumast või rekapitaliseerida Euroopa pankasid,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Morgan Stanley valuutastrateeg Hans Redeker.
  Asjasse pühendatud allikate sõnul võib G20 oma järgmisel kuul toimuval koosolekul arutada IMFi sissemaksete suurendamist, et fondil oleks rohkem mõjujõudu maailma majandust korrastada. Praegu ollakse aga sissemaksetega IMF-i kassasse äraootaval seisukohal ja vaadatakse, mida saadavad eurooplased ise korda 23. oktoobril toimuval Euroopa Liidu juhte hõlmaval tippkohtumisel.
  Ettevõtete poole pealt on löögi all pangad, kuna Fitch Ratings pani oma globaalses ülevaates rohkem kui paariteistkümne panka negatiivse vaatluse alla.BNP Paribas SA on odavnenud 3,5% ja Societe Generale SA 2,7%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.