• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina inflatsioon aeglustus

  Hiinas langes tarbijahindades mõõdetav inflatsioon septembris 6,1%-le, kuid jätkuvalt kõrged toiduhinnad panevad keskpanka oma rahapoliitikat ohjes hoidma, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

  Hinnatõusu aeglustumine oleks Hiinas väga tervitatav areng, sest annaks valitsusele kinnitust, et intressimäärade ja pankade reservide reguleerimise taktika on olnud edukas. Samas hoiatavad analüütikud, et tarbijahinnaindeksi kasvu aeglustumine septembris ei anna veel alust hõisata ja inflatsiooniootusi vähendama hakata.
  Selle aasta juulis tegi inflatsioon Hiinas kolme aasta rekordi, tõustes                      6,5 protsendile ja vaid vähesed analüütikud usuvad, et riik võiks lähiajal oma rahapoliitikat taas lõdvendama hakata.  Pigem arvatakse, et Hiina keskpank jätkab samal kursil ja ootab ära järgmise paari kuu tulemused, et siis edasise poliitika üle otsustada.Vaatamata oodatust positiivsemale inflatsiooninumbrile, valmistab eriti suurt muret toiduainete hinnatõus. Aastataguse ajaga võrreldes on toit kallinenud 13,4%.
  Hiina tunnetab ka Euroopa võlakriisi tagajärgi. Viimane märk sellest oli riigi hiigelsuure välisvaluutareservi vähenemine ligikaudu 61 miljardi dollari võrra, tingituna euro kursi langusest. Lisaks pani üleüldine aktsiahindade kukkumine mitmeid investoreid oma vara arenguriikidest, sealhulgas ka Hiinast, välja viima. Kolmanda kvartali lõpuseisuga on Hiina välisvaluutavarude suurus 3,2 triljonit dollarit.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.