• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsa- ja paberihiid UPM andis kasumihoiatuse

  UPM hoiatab, et plaanitust väiksemad tselluloosi- ja paberitarned Euroopasse alandasid kolmandal kvartalil ärikasumit.

  Ettevõtte tegevuskasum ühekordseid kulusid maha arvamiseta tuleb täna avalikustatud eelteabe järgi 137 miljonit eurot ja käive 2,6 miljardit eurot.
  Ootustest nõrgemad kolmanda kvartali tulemused ning tselluloosi- ja paberituru ebakindluse tõttu prognoosib UPM 2011. aastal mullusest madalamat ärikasumit. Varem ennustati mullusest paremat ärikasumit, kirjutas Arvopaperi.
  UPM ütles, et tselluloosi- ja peenpaberitarned Euroopasse aasta kolmandas kvartalis olid oodatust madalamad ning mõjutasid negatiivselt ka ettevõtte tegevuskasumit. Suvehooajal madal paberinõudlus septembris ei taastunud.
  Ajalehe- ja ajakirjapaberi nõudlus püsis siiski stabiilsena ning Myllykoski ja Rhein Papieri integratsioon edenes, avaldas UPM.
  UPM-i aktsia oli kell 15:46 5,66 protsendilises languses. Samuti langesid teiste metsafirmade Stora Enso ja M-Reali aktsiad.
   ***
  Reitinguagentuur Fitch pani OP-Pohjola rühma ja Pohjola Panga krediidireitingud vaatluse alla võimalikuks langetamiseks. Fitch teatas, et hakkab uuesti hindama mitme globaalse ja Euroopa panga krediidivõimet. Pohjola pikaajaline krediidireiting on AA- ja lühiajaline F1+.
  OMX Helsinki üldindeks oli kell 16:00 1,26% tõusus ning Nokia aktsia 1,06% tõusus kell 15:46.
  Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kell 15:46 seisuga olid:
  Tõusjad: Outokumpu +7.30%, Biotie Therapies +6.67%, Cramo +5.66%, Cargotec +5.31%, Basware +4.87%Langejad: Stonesoft -2.90%, Marimekko -3.64%, Stora Enso R -4.17%, UPM-Kymmene -5.66%, M-real B -9.63%
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.