• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow ja Nasdaq kõrgemal aasta alguse tasemest

  Reede lõppes USA börsidel korraliku ralliga, mis viis Dow Jonesi tööstuskeskmise ja Nasdaqi koondindeksi aasta arvestuses viimaks positiivsele territooriumile. S&P 500-l on sellest puudu veel 2,6%. 

  Suurim tõusja oli tehnoloogiaaktsiaid kirjeldav Nasdaqi koondindeks, edestades Dow tööstusnäitajat ja S&P 500 ka terve nädala arvestuses. Nädala kokkuvõttes tõusis Nasdaq 7,6%, S&P 500 ligi 6% ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 4,9%. S&P 500 jaoks oli see tugevaim nädalasisene tõus alates 2009. aasta juulist.
  Reedese sessiooni lõpetasid näitajad järgmistel tasemetel:
  Dow                11 644,49     +166,36     +1,45%Nasdaq            2 667,85       +47,61     +1,82%S&P 500           1 224,58      +20,92      +1,74%
  „Hiljutine statistika näitab, et USA majandus ei ole languses,” ütles JPMorgan Chase’i turustrateeg Joseph Tanious, lisades, et lähiajal võib oodata tarbijakulutuste kasvu. Lisaks aitas investoritesse positiivsust süstida ka lootus, et lahendus Euroopa võlakriisile pole enam kaugel.
  Suuremate tõusjate hulgas oli reedel Google’i aktsia (+5,85%), pärast seda kui ettevõte avalikustas oodatust palju paremad kasumitulemused. Ettevõtte kolmanda kvartali kasum oli 2,7 miljardit dollarit ehk 8,33 dollarit aktsia kohta. Eelmise aasta samal ajal oli firma kasum 2,2 miljardit dollarit.
  Uudise mõju kandus üle tehnoloogiasektorisse tervikuna, mille tulemusel suurenes nõudlus ka mitme teise tuntud tehnoloogiaettevõtte aktsiale. Näiteks Dow koostisse kuuluva Hewlett-Packardi aktsia hind kasvas 1,87%.
  Apple’i aktsia lõpetas reedese kauplemispäeva 3,32% ülalpool ehk 422 dollaril, sest poodidesse tuli müügile uusim iPhone’i mudel iPhone 4S.
  Ootused tarbijanõudluse tugevnemise kohta lähitulevikus kergitasid ka mitmete tööstusettevõtete aktsiaid. Dow Jonesi suurimad tõusjad olid Chevron (+2,74%), Exxon (+2,28%) ja General Electric (+2,34%). Novembri tähtajaga naftafutuuride hind kasvas 3,12 dollari võrra, jõudes tasemele 87,35 dollarit barrelilt.Reedel avalikustatud kaubandusministeeriumi andmete kohaselt kasvas septembris jaemüük 1,1% võrra, mis on tunduvalt parem tulemus kui augusti 0,3%-ne kasv.
  Dollar nõrgenes reedel euro ja naela suhtes ja tugevnes jeeni suhtes.  Detsembri tähtajaga kullafutuuride hind suurenes reedel 13,70 dollari võrra, andes uueks hinnaks 1 682,30 dollarit untsi kohta.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind langes veidi, tõstes tulususe 2,2% peale.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Uued MacBookid panid Apple aktsia tõusma
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Esmaspäeval esitles Apple kahte uut MacBook Pro sülearvutit, uusi AirPods juhtmevabasid kõrveklappe ning muusika tellimise teenust, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.