• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Olympic EG käibe kasv lükkas turu liikvele

  Kasiinooperaator Olympic EG tõusis reedel Tallinna börsil 6,3% ning jõudis välja 1,09 euroni ehk septembrikuu alguse tasemeteni. Ühelt poolt oli aktsiahinna tõusu taga positiivne liikumine Euroopa aktsiaturgudel, mis tõusis keskeltläbi (Stoxx 50 indeksi alusel) ligi pooleteise protsendi jagu ning peatus viimase kahe kuu kõrgeimal tasemel. Euroopa võlakirjaprobleem oli reedel-laupäeval teemaks G20 rahandusministrite kohtumisel ning samuti käisid jutud selle ümber, et Rahvusvaheline Valuutafond peaks oma laenuvõimet tõstma. Viimaste arengute põhjal on näha, et poliitikud on hakatud asjaga tõsisemalt tegelema ning see on lisanud investoritele meelekindlust.
  Olympicu kasv kiireneb. Veelgi enam läks Olympicu aktsiale aga reedel korda Balti riikides kolmandas kvartalis teenitud 19,4 miljoni eurone hasartmängutulu, mis on tervelt 20,5% enam kui aasta eest. Tulubaasi kiirenevat tempot näitab fakt, et 2011. aasta esimeses poolest tõusis Olympicu tulu Baltimaades 9% võrra.
  Eriti peaks Olympicu investorid rahul olema Läti turu kolmanda kvartali 31% kasumi kasvuga, kuna Eesti ja Poola kõrval on tegemist ühe Olympicu põhituruga ning 2011. aasta esimesel poolel õnnestus kasiinofirmal teenida lõunanaabrite juurest kõige paremaid marginaale.
  Arvestamata Rumeenia turult lahkumisega seotud erakorralist kahjumit, teenis Olympic selle aasta esimeses pooles Läti turult tervelt 40% grupi ärikasumist.
  Olympicu täpsemate numbreid tuleb oodata kuni 3. novembrini, mil kasiinofirma avaldab oma kolmanda kvartali vahearuande. Võrdluseks, 2010. aasta kolmandas kvartalis teenis firma 28,9 miljoni eurose käibe juures 2,21 miljonit eurot puhaskasumit.
  Olympicu tuules tegi enda kohta korraliku (3,2%) tõusu läbi ka Tallink Grupp, mille aktsia jõudis 0,64 euroni. Konkurentsiameti otsus kärpida ühepoolselt Tallinna Vee tariife 29-36% võrra hoidis endiselt pinges aga veefirma aktsiat, mis sulpsatas reedel uuele ajaloo madalaimale tasemele (6,65 eurot).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.