• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äri ajas ämma väimehega nugadele

  Eduka läbilöögi ja uue ettevõtte taga on väimees, kes ämmalt kaubamärgi müümise üle võttis. Viimased on aga omavahel lootusetult tülli keeranud. Siin loos saavad peategelasteks ämm, kes iga küsimuse peale ägestub, ning ämma taga kiruv väimees. Endise ja praeguse pesumüügifirma juhatuse liikmed jäävad loos kõrvaltegelasteks, kes ei tea enda sõnul asjadest midagi.
  "Nii kurb, kui see ei ole, siis jah," tunnistab väimees Hardi Rasmann, et endine Lauma pesu müüja Epp Lehtla on tema naise ema. Sellegipoolest selgitab uue Lauma pesufirma OÜ Korsett niiditõmbaja Rasmann rahulikult, et teda pole mõtet varade kantimises süüdistada - tema möödunud aastal asutatud ettevõte ei sõltu ämmast. Ainult osa tema endise ettevõtte töötajatest on tööle tulnud uude kehasse ja alles on jäänud ka mõned rendipinnad.
  Ämm Lehtla aga nii rahulikult asjasse ei suhtu, vaid tõstab häält iga kõne peale. Ärevaid kõnesid saab lõpuks kokku kolm. Viimases otsustab ta paari lausega siiski selgitada, et endisel Lauma edasimüüjal ASil Gusto tekkisid raskused, sest pronksiöö käigus lõhuti kaks esinduspoodi ja siis tuli masu. Rasmanni sõnul on ettevõte võlgu nii Laumale kui ka endistele töötajatele. Ainuüksi maksuvõlg küündis möödunud nädalal 46 000 euroni.
  Laoseis aina paisus. "Üks viga sellel ettevõttel oli ja minu nõuandeid ei tahetud kuulda võtta. Laoseisud aina kasvasid ja kasvasid," ütleb likvideerimisel Gusto teine juhatuse liige Vaabo Annus. Ta väidab, et on ettevõtmisest väljas juba üle kümne aasta. Siiski veel 2007. aastal on ta andnud majandusaasta aruandele allkirja. Kuid väidetavalt ei tea ta ei uue ega vana Lauma pesumüüja käekäigust midagi: "Issand jumal, kust mina tean. Ma ei kanna korsetti, eriti veel naiste oma…"
  Kuigi Rasmann on uue ettevõtte Korsett OÜ kõneisik, kuulub juhatusse ainult Karina Obolenskaja, kes ei tea samuti pesumüügist midagi. Tema sõnul vastutab ta ettevõttes vaid raamatupidamise eest. "Pesu ma ei müü, ja ma ei tea, mis nad seal toimetavad," sõnab Obolenskaja.
  Obolenskaja jutt on vastuoluline. Ühel hetkel ütleb ta, et Rasmann üritas ämmaga koos uue ettevõtte alt asju ajada. Siis sõnab, et ikkagi ämma ettevõtet Gustot taheti jalgadele aidata. Tegid, mis nad tegid, välja see ei tulnud. "Kiskuma nad läksid ja oligi kogu lugu," möönab Obolenskaja.
  Võlgades ettevõtte uus omanik ja likvideerija Jaan Trump hoiab suu kinni. Trump on tulnud Gusto omanikeringi ettevõtte kaudu, mille põhiline tegevusala on kinnisvara haldamine. Ta ei kommenteeri teemat ja viskab telefonitoru hargile.
  Seevastu on Lauma pesu ostjale kättesaadavam kui varem. Kaubamärk on ennast sisse söönud suurtesse supermarketitesse. Rasmanni sõnul areneb Eesti turg Lauma hinnangul tänu uuele müüjale kiiremini. Võrreldes möödunud aastaga kavatseb Lauma Lingerie kasvatada pesutootmist 5-15%.
  Autor: Katariina Krjutshkova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.