• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  IBM pettis ootusi

  IBM teatas eile USA aktsiaturu sulgemise järel kvartalitulemused, mis tulid analüütikute oodatust kehvemad.

  Järelkauplemisel langes aktsia hind 4,1% ehk 179 dollarile.
  Firma käive kasvas 7,8%, 26,2 miljardile dollarile. Analüütikud prognoosisid käibeks 26,3 miljardit.
  „Kuna nad ei ületanud ootusi, tuleb aktsia hind alla - nimelt olid ootused üpris kõrged,“ ütles Edward Jonesi analüütik Josh Olson Bloombergile. „Käibekasvu aeglustumine riistvara osas tuli oodatust kiiremini.“
  Kui veel II kvartalis kasvas riistvarakäive 17%, siis III kvartalis oli kasv vaid 4%. Teenusteäri käibekasv aeglustus 10 pealt 8 ning tarkvaraüksuses 17 juurest 13%ni.
  14. oktoobril tegi IBMi aktsia rekordi, tõustes 190,53 dollarile. Siis tõstsid kolm analüütikut aktsia hinnasihi 200 dollarile või kõrgemale. Septembris möödus IBM turuväärtuselt Microsoftist esmakordselt alates 1996. aastast.
  IBMi kasumi ilma mõne tulu-kuluta oli 3,28 dollarit aktsia kohta, tõustes aastaga 15%. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 3,22 dollarit, Bloomberg ei ole pidanud vajalikuks majandustulemuste uudises kasuminumbrit üldse mainida.
  IBM tõstis kogu majandusaasta kasumiprognoosi vähemalt 13,35 dollarile aktsia kohta võrreldes varasema 13,25 dollariga. Analüütikud ootavad kasumiks aktsia kohta 13,32 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.