• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa kokkulepe pani USA börsid rallima

  Aktsiad hakkasid USA börsidel teisipäevase sessiooni viimasel tunnil intensiivselt rallima, kui Briti ajaleht The Guardian teatas, et Saksamaa ja Prantsusmaa on eurotsooni päästefondi võimendamise küsimuses kokkuleppele jõudnud.

  Viimastel nädalatel on turge iseloomustavate Ameerika mägede põhjustajaks olnud Euroopast tulevad uudised, lükates tagaplaanile isegi USA majandusnäitajad. Kui teisipäev lõppes positiivsetes toonides, siis esmaspäeval kukkusid peamised aktsiaindeksid üle 2%, sest eurotsoonist tulevad teated panid investoreid muretsema, et Kreeka kriisile lahenduse leidmine võib võtta loodetust kauem.
  Kuigi teisipäevase kokkuleppe üksikasjad pole veel selged, on praegustel andmetel otsustatud, et Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi (EFSF) mahuks jääb 440 miljardit eurot, kuid fondi laenuvõimet suurendatakse 2 triljoni euroni. Plaan, kuidas seda täpselt saavutada kavatsetakse, pole veel paigas.
  Päeva lõpetasid peamised aktsiaindeksid järgmistel tasemetel:
  Dow Jones   11 577,05        +180,05          +1,58%Nasdaq           2 657,43           +42,51         +1,63%S&P 500         1 225,38           +24,52          +2,04%
  Kuigi esialgu tõusid The Guardiani uudise peale kõik kolm aktsiaindeksit üle 2%, muutis infovähesus kauplejad skeptilisemaks, alandades nii Nasdaqi koondindeksi kui ka Dow tööstuskeskmise esialgset tõusu.
  Dow Jonesi tõusu vedasid teisipäeval Bank of America (+10,12%) ja JPMorgan Chase (+5,90%). Tugevalt rallisid ka mitme teise panga aktsiad: Citigroup (+6,98%), Morgan Stanley (+9,05%), Wells Fargo (5,90%). Üllatuslikult tõusis ka Goldman Sachsi aktsia (+5,52%), vaatamata sellele, et pank raporteeris oodatust suuremat kvartalikahjumit.
  Täna avalikustas USA Tööministeerium ka septembri tootjahinnaindeksi. Esialgsetel andmetel kasvas näitaja septembris 0,8%, kuigi oodati vaid 0,2%-st kasvu.
  Dollar nõrgenes teisipäeval euro ja jeeni suhtes, aga tugevnes naela suhtes.
  Novembri tähtajaga toornaftafutuuride hind tõusis 1,96 dollari võrra, jõudes 88,34 dollarini barreli kohta. Detsembri kullafutuuride hind oli aga languses, kukkudes 23,80 dollari võrra untsi kohta ja lõpetades 1 652,80 dollaril.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind tõusis, alandades tulususe 2,14%-le esmaspäevaselt 2,16%-lt.
  Pärast turgude sulgemist avalikustas ka Apple oma neljanda kvartali tulemused. Ettevõte kvartalikasum oli 6,62 miljardit dollarit ehk 7,05 dollarit aktsia kohta, mis on ligi poole võrra enam kui eelmisel aastal samal ajal, mil firma kasumiks oli 4,31 miljardit. Siiski jäi tulemus alla analüütikute ootustele, sest viimased prognoosisid firma neljanda kvartali aktsiakasumiks 7,38 dollarit.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Eesti saab taastekavast esimesed miljonid peatselt kätte
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Keskpank: ettevõtetel on taas raskusi oskustöötajate leidmisega
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.
Koroonakriisist taastumine on Eestis tekitanud struktuurse tööpuuduse: töötute arv püsib kõrgel hoolimata vabade töökohtade arvu kasvust, mille tagajärjel kasvab surve värvata inimesi välismaalt.