Romet Kreek • 18. oktoober 2011 kell 8:30

Vaid Danone aktsia on plusspoolel

Prantsusmaa aktsiaturg on täna langenud 1,9 protsenti. 40 aktsiat koosnevas eliitaktsiaindeksis CAC 40 on ainult ühe ettevõtte aktsia plussis, milleks on jogurtitootja Danone aktsia.

See aktsia on võtnud hinnas juurde 1,4 protsenti ja maksab 46,01 eurot.

Suuremate langejate seast leib tsüklilised aktsiad – pangad ja autotootjad. Pankade aktsiatele ei mõju hästi Prantsusmaa valitsuse võlakirjade surve alla sattumine võimaliku kreidiidireitingu alandamise tõttu, mis muudaks küsitavaks kogu Euroopa päästekava.

Suurim kukkuja indeksis oli Societe Generale, millel oli punast värvi 5,8 protsendi jagu. Järgnes BNP Paribasi aktsia 5,6protsendise kaotusega. Kolmandal kohal oli terasetootja ArcelorMittali aktsia 4,5protsendise langusega. Peugeot' aktsia hind langes 4,4 protsenti. Credit Agricole aktsia hind mandus 3,2 protsenti. Renault aktsia hind langes 3,1 protsenti.

Hetkel kuum