Euroopa aktsiad tõusid kuulduse peale

Romet Kreek 19. oktoober 2011, 10:56

Euroopa aktsiad on täna tõusnud, kuna spekuleeritakse, et Prantsusmaa ja Saksmaa on jõudnud kokkuleppele päästefondi suurendamise osas.

„Kõlakad Euroopa päästetehingust on pannud üle maailma taas riski võtma,“ ütles London Capital Groupi kaupleja Jonathan Sudaria Bloombergile. „Turud karglevad pealkirjast pealkirjani, kauplejatel on üha raskem jääda kindlaks oma positsioonidele, vähendades investeerimishorisondi järgmise suurema kuulujutuni.“

Ajaleht Guardian kirjutas, et Saksamaa ja Prantsusmaa on jõudnud kokkuleppele suurendada päästefond EFSF kahele triljonile eurole praeguselt 440 miljardilt eurolt. Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble aga ütles Berliinis parlamendis, et EFSFi tulejõudu võidakse suurendada maksimaalselt ühe triljoni euroni läbi kindlustusmudeli, kirjutas Financial Times Deutschland.

Euro Stoxx 50 indeks on tõusnud 0,9 protsenti, Suurbritannia 0,5, Prantsusmaa 0,6, Saksamaa ja Hispaania 0,7, Itaalia ja Holland 0,8 ning Šveits 0,4%.

Norra aktsiaturg tõusis 0,4 ja Rootsi 0,1%, kuid Soome ja Taani turg on langenud 0,2%. Eesti aktsiaturg on tõusnud 1,8, Läti 0,3 ja Leedu 1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2011, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing