• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad kardavad kiireid muudatusi

  Euroopa pangad kinnitavad, et suudavad hakkama saada valitsuste võlakriisiga müües vara ja vähendades laenuandmist, kuid ei pruugi olla võimelised piisavalt kiiresti tõstma raha, et vältida valitsuste pealesurutavat rekapitaliseerimist, kirjutas Bloomberg. Kui rahvusvahelise pangandusjärelevalveorganisatsiooni BIS ettepanekute alusel on pankadel seitse aastat aega kõrgendatud kapitalinõude täitmiseks, kaaluvat Euroopa Liit nende jõustamist juba kuue kuu jooksul. See võib panku panna lõpetama uute laenude andmist.
  Pangad vähendavad bilansimahtu. Prantsusmaa, Suurbritannia, Iirimaa, Saksamaa ja Hispaania pangad on andnud teada plaanist vähendada järgmise kahe aastaga bilansimahtu umbes 775 miljardi euro võrra, mis vähendab lühiajalise raha kaasamise vajadust ja vastab karmimatele kapitalinõuetele. Morgan Stanley prognoosis, et üle Euroopa võib see number ulatuda 2 triljoni euroni, kuna pangad piiravad laenude andmist ning müüvad laene ja kogu üksuseid. Ostjate puudus ja laenude müügist saadavad kahjumid muudavad eesmärkide täitmised ebarealistlikeks.
  Varade müümine raske. "Praeguses turuolus on varade müük praktiliselt võimatu," ütles MF Global UK müügijuht Simon Maughan. "Iga pank on müümas ja mitte ükski pank ei ole ostmas. See lihtsalt ei tööta. Rääkides pankade kärbete ulatusest, ei ole see isegi ligilähedal sellele, mis võimenduse maha võtaks. Nad peaksid veel kärpima sadu miljardeid rohkem, et end seadistada uueks maailmakorraks. Rekapitaliseerimine peab tulema."
  ELi liidrid võivad sundida kuue kuu jooksul pankadele peale põhikapitali tõstmise riskiga kaalutud varadelt 5 protsendilt 9 protsendile, mis oleks seitse aastat enne, kui BIS eesmärgiks seadis, ütles üks plaanidega kursis olev inimene. Pangajuhid ei taha plaanist kuuldagi. Deutsche Banki juhatuse esimees Josef Ackermann ja Banco Santanderi juht Emilio Botin on öelnud, et kapitalisüstid ei tegele reaalse probleemiga, milleks on valitsuste võlad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.