Peterburi Jaani kiriku rahastamine võib sattuda uue uurimise alla

Silvia Kruusmaa 19. oktoober 2011, 11:57

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas küll möödunud nädalal Peterburi Jaani kiriku renoveerimise tehingute uurimise kriminaalmenetluse raames, kuid jättis alles võimaluse väärteomenetluse alustamiseks.

"Kriminaalmenetluse lõpetamise määruses seisab, et selle koopia tuleb saata rahandusministeeriumile väärteomenetluse alustamise otsustamiseks," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

Prokuratuur alustas jaanuaris riigikontrolli palvel kriminaalmenetlust selgitamaks välja, kas Eesti Kontserdi endiste juhtide Aivar Mäe ja Marko Lõhmuse tegevuses seoses Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel tehtud tehingutega esineb kuriteo või väärteo tunnuseid. Postimehe andmeil lõpetas prokuratuur eelmisel nädalal kriminaalmenetluse kuriteo tunnuste puudumise tõttu.

Riigikontroll oli 2010. aastal kultuuriministeeriumi haldusalas tehtud auditites tuvastanud, et  ministeeriumi valitsemisala asutus Eesti Kontsert on Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel korduvalt rikkunud seadust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2011, 11:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing