• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkurentsiseaduse põhiasjad pole selged

  "Kõige suurem viga, mida ettevõtjad teevad, on see, et ei tutvuta piisavalt seadusega, ja seega peaks laiemas raamistikus seadust tundma õppima," rääkis Ots eilsel Äripäeva seminaril.
  Konkurentsiseaduses kirja pandud reeglite täitmist jälgib amet pidevalt. "On olemas ka ilus eesti vanasõna, et see, kes seadusi järgib, selle hõlma ei hakka keegi ja talle pole kindlasti ka konkurentsiametit külla oodata," andis ta ettevõtjatele nõu.
  Ka riigi peaprokuröri Norman Aasa hinnangul on kõige suurem probleem, et paljud ettevõtjad ei teadvusta endale konkurentsiseaduse reegleid, ja seda, et teatud kokkulepped on keelatud ja võivad olla kuritegelikud.
  Hindadest rääkimine on ohtlik. Iga ettevõtja saab Aasa sõnul endale selgeks teha konkurentsiõiguse põhireeglid ja põhilised küsimused, mis on alati keelatud. Näiteks on keelatud konkurentidega hindu kokku leppida.
  Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi soovitab prokuröridel ja uurijatel vastutustundlikumalt käituda ja kõikidel ettevõtjatel oma töötajaid konkurentsiõiguse alal koolitada.
  Juulis mõisteti Liviko juht Janek Kalvi ja tema ettevõte riigikohtus kartellileppe asjus õigeks. Prokuratuur süüdistas Kalvit ja tema juhitavat ettevõtet selles, et too sõlmis viinakartelli.
  "Ülekuulamine on tavalise inimese jaoks emotsionaalne katsumus," kirjeldas Kalvi kohtuprotsessi jooksul läbielatut.
  Jutt käib ülekuulamisel mineviku asjast, aastataguseid sündmusi peab meenutama sõna-sõnalt. "Kaalul on nii palju ja seal ei tohi eksida. Kui jätad vale mulje, siis võib see hiljem väga valusalt kätte maksta," rääkis Kalvi.
  Impulsiivsus toob ainult kahju. Kalvi tõdes, et kõige raskem väljakutse sellises situatsioonis oli emotsioonide vältimine. "Ise süüdistatav olles tahaks esimese asjana au ja väärikat nime puhtaks pesema hakata ja igale rünnakule impulsiivselt vastama hakata. Tegelikult on see vale," rääkis ta.
  Kui ettevõte on juba sattunud sellisesse keerisesse, siis on Kalvi hinnangul õigem hoida väärikat joont ja keskenduda põhieesmärgile, mis on võit kohtus. "Tagantjärele öeldes võiks öelda, et oleks võib-olla pidanud juba kohtu eeluurimise faasis keskenduma sellele, et kogu kontekst oleks arusaadav. Minu jaoks oli asi nii selge, aga uurijate jaoks ei olnud," rääkis Kalvi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.