• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toorained languses

  Toorained langesid täna mitu protsenti kui investorid jäid kahtlevaks euroala kiire päästekava suhtes enne Euroopa Liidu tippkohtumist, mis leiab aset nädalavahetusel.

  Kulla hind on kukkunud 2,30% kui unts maksab 1690 dollarit. Pallaadiumi hind langes vaatamata andmetele, mis näitasid, et väärismetalli eksport Šveitsist tõusis kolme aasta kõige kõrgemale tasemele.
  Lahkhelid Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Liidu vahel ähvardab Kreeka jätta ilma uuest abimaksest, mis on oleks otsene tagasilöök Euroopa pingutustele ohjeldada võlakriisi.
  Traditsiooniliselt on kulla hinda soosinud antud sündmused, kuid kasvava ebakindlusega on kollane metall käitunud nagu tooraine, mille hind sõltub otseselt majanduse käekäigust. Vaatamata sellele, et kuld on viimastel kuudel kaotanud mitusada dollarit oma hinnast, ei ole investorid täielikult usku kollasesse metalli kaotanud. Globaalne nõudlus kulla järele ETF fondides on tõusnud 2 nädalat järjest kuni 67 miljoni untsini. 
  U.S, light toornafta hind langes 2% kui barrel maksis 84,3 dollarit. Londoni brent langes pool protsenti hinnani 107,80 dollarit. Analüütikud usuvad, et Liibüa liidri Gaddafi surm enam otseselt naftahindu ei mõjuta, küll võib see avaldada aga mõju pikemas perspektiivis.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.