Rainer Saad • 20. oktoober 2011 kell 17:14

Toorained languses

Toorained langesid täna mitu protsenti kui investorid jäid kahtlevaks euroala kiire päästekava suhtes enne Euroopa Liidu tippkohtumist, mis leiab aset nädalavahetusel.

Kulla hind on kukkunud 2,30% kui unts maksab 1690 dollarit. Pallaadiumi hind langes vaatamata andmetele, mis näitasid, et väärismetalli eksport Šveitsist tõusis kolme aasta kõige kõrgemale tasemele.

Lahkhelid Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Liidu vahel ähvardab Kreeka jätta ilma uuest abimaksest, mis on oleks otsene tagasilöök Euroopa pingutustele ohjeldada võlakriisi.

Traditsiooniliselt on kulla hinda soosinud antud sündmused, kuid kasvava ebakindlusega on kollane metall käitunud nagu tooraine, mille hind sõltub otseselt majanduse käekäigust. Vaatamata sellele, et kuld on viimastel kuudel kaotanud mitusada dollarit oma hinnast, ei ole investorid täielikult usku kollasesse metalli kaotanud. Globaalne nõudlus kulla järele ETF fondides on tõusnud 2 nädalat järjest kuni 67 miljoni untsini. 

U.S, light toornafta hind langes 2% kui barrel maksis 84,3 dollarit. Londoni brent langes pool protsenti hinnani 107,80 dollarit. Analüütikud usuvad, et Liibüa liidri Gaddafi surm enam otseselt naftahindu ei mõjuta, küll võib see avaldada aga mõju pikemas perspektiivis.

 

Hetkel kuum