• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: kõik pilgud Euroopal

  USA börside aktsiad lõpetasid tänase kõikuva kauplemispäeva erinevalt kui pealkirjad Euroopast viisid Nasdaq-i miinusesse ning S&P500 ja Dow Jones lõpetasid väikese eduga.

  Dow Jones: 11542   +37   +0,32%Nasdaq: 2599   -5   -0,21%S&P 500: 1215   +6   +0,46%
  Dow Jones Industrial Average suurimad tõusjad olid Alcoa: 9,95 (+1,84%) ja JPMorgan: 33,13  (+2,73%). CBOE Volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid tõusis 1% ja lõpetas üle 34. 
  USA börside kõikumisele andis täna hoogu taaskord Euroopa, kust laekusid enne EL-i tippkohtumist erinevad pealkirjad. Investoritele valmistas ebakindlust uudis, et Saksamaa ja Prantsusmaa olid lahkhelis eurotsooni päästefondi võimendamise pärast. Saksamaa ajaleht Die Welt teatas, et selle nädalavahetuse tippkohtumine võidakse üldse edasi lükata. Austria finantsminister ja mõned Euroopa Liidu diplomaadid lükkasid seda uudist ei kinnitanud. Kreeka parlament hääletas kärpekavade poolt, mille tagajärjel kärbitakse palku ja tõstetakse makse – samm, mis on vajalik, et vältida maksejõuetust. 
  Möödunud nädala esmaste töötuabiraha taotlused langesid 6000 võrra 403 000-ni. See on rohkem kui majandusteadlaste prognoositud 4000. Tehaste aktiivsus Kesk-Atlandi piirkonnas tõusis oktoobris ootamatult 9,7-ni, mis on kõrgeim peale aprillikuud.
  USA olemasolevate eluasemete müüks kukkus septembris 3%, aastaselt 4,91 miljoni eluasemeni. Reuters oli oodanud 2% kukkumist.
  Nokia aktsia rallis 6% peale enda tänaseid majandustulemusi, mis näitas, et kasumi vähenemine oli väiksem kui prognoositud. Nokia: 6,50 (+6,21%).
  Apple aktsia langes täna 0,8%, makstes börsi sulgemisel 395 dollarit kui tehnoloogiahiid teatas nädala alguses kasumist aktsia kohta, mis jäi alla analüütikute ootustele. Apple on alates 2004. aastast suutnud iga kvartal üllatada analüütikute arvamusi.
  Microsoft teatas täna peale börsipäeva sulgemist enda 3. kvartali tulemused, mis vastasid analüütikute ootustele. Microsoft teenis 3. kvartalis kasumit 68 senti aktsia kohta. Käive tõusis 17,37 miljardi dollarini, mis on kõrgem kui analüütikute prognoositud 17,24 miljardit. Microsofti aktsia langes järelturul 2%.
  Euro kauplemas dollari vastu kõrgemal peale Euroopa uudiseid. EUR/USD 1,378. Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu langes alla 77.
  Kuld ja hõbe kogesid müügisurvet. Kuld kaotas enda väärtusest 1,5% kui unts maksis 1622 dollarit, hõbe kukkus 2,2%, unts: 30,5 dollarit. Londoni brent toornafta tõusis üle 1% enne EL-i tippkohtumist. Barreli hind 109 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.