• Jaga lugu:

  Saksa ärikindlus 16 kuu madaltasemel

  Saksamaa ärikindlusindeks kukkus oktoobris 16 kuu madalaimale tasemele, kuna euroala halvenev võlakriis ohustab majandussurutisega, vahendab Bloomberg.

  Ifo instituudi koostatav ärikliimaindeks, mis arvutatakse 7000 ettevõtet juhi küsitluse põhjal, kukkus 106,4 punktile, mis on madalam tase alates 2010. juunit. Septembris oli näit 107,4. Analüütikud ootasid veel suuremat kukkumist, 106,2 punktile.
  „Ei ole ühtegi põhjust, miks ei peaks see lööma Saksa ettevõtteid,“ ütles WGZ Banki analüütik Andreas Möller. „Praegu on ettevõtted veel kaitstud kõrgete kasumimarginaalidega, kuid stagnatsioon või majandussurutis Euroopas, mis on jätkuvalt suurim eksporditurg, lööb ka meie kasvu.“
  „Kuna võlakriis on muutumas panganduskriisiks, on majandussurutise šansid palju kõrgemad,“ ütles Daiwa Internationali analüütik Tobias Blattner. „Me ootame tuleva aasta algusest tehnilist majandussurutist.“
  „Saksamaa on jätkuvalt üks tugevamaid Euroopa majandusi, kuid kui liidrid ei suuda leida kriisile kiiret lahendust, siis ta kannatab,“ ütles ABN Amro Banki analüütik Aline Schuiling.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.