• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateeg: Aasia aktsiad langevad 20%

  Royal Bank of Scotlandi strateeg Emil Wolter ütles täna CNBC-le, et ootab Aasia aktsiatele 20% langust järgneva 3 kuu jooksul ning globaalse majanduse halvenemist.

  „Maailma majanduskasvu trajektoor on allapoole ning on üle keskmise võimalus, et järgmine aasta tuleb majanduslangus. Turud ei peegelda praegu seda riski,” ütles Wolter.
  Wolteri arvates on viimaste nädalate positiivsus aktsiaturgudel tingitud eelkõige ettevõtete headest kvartalitulemustest, kuid see saab otsa siis kui tulemustehooaeg läbi saab. Aasia majandused võivad pidada paremini vastu kui lääne omad, kuid Aasia vajab hädasti ülejäänud maailma ning ei ole immuunne globaalse majanduslanguse ees.
  „Meie majandused on üpriski avatud ning haavatavad. Šokk läänemaailmas mõjutaks väga palju ka Aasiat,” ütles Wolter.
  Tarbimise vähenemine arenenud majandustes mõjutaks otseselt Aasia kasvu. Kõige ohustatumaks riigiks Aasias peab Wolter viimaste aastate kapitalimagnetit Indoneesiat, mille aktsiaturule ta prognoosib 60% langust.  
  „Aasias puudub sarnane institutsionaalne finantsraamistik nagu seda on arenenud riikides. Sellepärast mõjutab Aasiat väga palju see, mida teevad välisriigid,” ütles Wolter.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.