Birjo Must • 22. oktoober 2011 kell 5:55

Vaata, mis Äripäeva rõõmustas ja kurvastas

Loe, mille üle rõõmustas ja kurvastas Äripäev sel nädalal enim.

Rõõmustab

Tallink rõõmustas, Pant samuti

Tallink teatas sel nädalal majandustulemustest, mis vedas suu naerule mitte ainult tava-aktsionäridel, vaid ka ettevõtte suuromanikul Enn Pandil. Äripäev loodab, et tulemuste kommenteerimine tippjuhi tasandil saab nüüd Tallinkil ja ka teistelgi börsifirmadel reegliks. 

Ettevõtjad ajavad mõistlikku juttu

Hea meel tõdeda, et kolme nädala jooksul avaldatud maakondade TOPide esinumbrid räägivad vägagi mõistlikku juttu. Ollakse kahe jalaga maa peal, ei kurdeta. Toftani juht Martin Arula koguni näeb võimalikus uues kriisis eeskätt head.

Veebiterror näitab vähenemist. Ajutiselt?

Pärast nädal tagasi ilmunud lugu veebikommentaariumis end välja elanud inimestest on vähemalt aripaev.ee kommentaarium muutunud puhtamaks ja asjalikumaks. Toimetus loodab, et trend on jäädav.

Kurvastab

Kohtutäiturid näitavad halba eeskuju

Kohtutäiturid ei ole arusaadavatel põhjustel maailma armastatuimad inimesed, lähtuvalt oma tööst võlgnike pigistamisel. Seda enam peaksid nad olema eeskujuks kõigile ja riigimaksude tasumisega hoolsamad olema.

Pangad tahavad laenuriski klientidele kanda

Finantsinspektsioon juhtis tähelepanu õigele asjale – mitmed Eesti pangad on hakanud murettekitavalt palju väljastama eluasemelaenu, mis seotud panga enda baasintressiga. Seega kätkeb endas laenuvõtjale riski.

Mis toimub Ericsson Eestis?

Kuigi eile teatas Ericsson kvartalitulemustest, mis enamiku analüütikute poolt hästi vastu võeti, käivad kuuldused probleemidest tellimustega siinses Ericsson Eestis. Asjaolu, et ettevõte ise ei kommenteeri, ei tee juttudele mõistagi lõppu. 

 

Hetkel kuum