• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  McDonald's ületas analüütikute ootusi

  Olgu majanduse ja selle väljavaadetega olukord nagu on, maailma suurim burgerikett suutis kolmandas kvartalis kasvatada kasumit analüütikute prognoositust enam. Kolmanda kvartali kasum kasvas 8,6 protsenti.
  Puhaskasum kasvas mulluselt 1,39 miljardilt dollarilt 1,51 miljardile dollarile ehk 1,29 dollarilt aktsia kohta 1,45 dollarile. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 1,43 dollarit.
  Kompanii juhatuse esimees Jim Skinner on meelitanud ameeriklasi kiirtoitu ostma madala hinnaga toodetega, nagu ühedollarilise McDouble'i burgeriga ajal, mil 9,1protsendine tööpuudus piirab tarbijate kindlustunnet.
  "Nad jätkavad turuosa haaramist," ütles Oppenheimeri analüütik Brian Bittner Bloombergile. "Tarbijad otsivad enam kui kunagi varem väärtust oma raha eest." Ta soovitab aktsiat osta, oodates sellelt turutootlusest kõrgemat tootlust.
  Suurim kasv Euroopas. Mingi valemiga kasvas kolmandas kvartalis McDonald'si vähemalt 13 kuud avatud olnud söögikohtade müük viis protsenti, kuigi allüksused nii kiiret kasvu ei näidanud. Analüütikud ootasid neljaprotsendist müügi kasvu. USAs kasvas müük 4,4 protsenti, Euroopas 4,9 protsenti ning Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas 3,4 protsenti.
  Septembris kasvas samade söögikohtade müük 6,6 protsenti, analüütikud ootasid 3,9protsendist kasvu. Skinner teatas, et oktoobris võib samade poodide müük olla kuni viis protsenti. Investeerimisfondi poolaastaaruandest selgub, et fondil oli 3000 Nokia aktsiat. 1000 aktsiat ja 2000 aktsiat olid vastavalt soetushinnaga 7,33 ja 8 eurot. Ettevõtte käive kasvas 14 protsenti, 7,17 miljardile dollarile, analüütikud ootasid 7,04miljardilist käivet.
  McDonald'si aktsia hinna-kasumi suhe on finance.yahoo.com andmetel 18, aktsia dividenditootlus oli 3,1 protsenti. Reedel alustas aktsia päeva tõusuga 92 dollarile, mis on aktsia ajaloo kõrgeim tase. Ka kriisiajal on see aktsia päris hästi käitunud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.