McDonald's ületas analüütikute ootusi

Romet Kreek 24. oktoober 2011, 00:00

Olgu majanduse ja selle väljavaadetega olukord nagu on, maailma suurim burgerikett suutis kolmandas kvartalis kasvatada kasumit analüütikute prognoositust enam. Kolmanda kvartali kasum kasvas 8,6 protsenti.

Puhaskasum kasvas mulluselt 1,39 miljardilt dollarilt 1,51 miljardile dollarile ehk 1,29 dollarilt aktsia kohta 1,45 dollarile. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid kasumiks aktsia kohta 1,43 dollarit.

Kompanii juhatuse esimees Jim Skinner on meelitanud ameeriklasi kiirtoitu ostma madala hinnaga toodetega, nagu ühedollarilise McDouble'i burgeriga ajal, mil 9,1protsendine tööpuudus piirab tarbijate kindlustunnet.

"Nad jätkavad turuosa haaramist," ütles Oppenheimeri analüütik Brian Bittner Bloombergile. "Tarbijad otsivad enam kui kunagi varem väärtust oma raha eest." Ta soovitab aktsiat osta, oodates sellelt turutootlusest kõrgemat tootlust.

Suurim kasv Euroopas. Mingi valemiga kasvas kolmandas kvartalis McDonald'si vähemalt 13 kuud avatud olnud söögikohtade müük viis protsenti, kuigi allüksused nii kiiret kasvu ei näidanud. Analüütikud ootasid neljaprotsendist müügi kasvu. USAs kasvas müük 4,4 protsenti, Euroopas 4,9 protsenti ning Aasias, Aafrikas ja Lähis-Idas 3,4 protsenti.

Septembris kasvas samade söögikohtade müük 6,6 protsenti, analüütikud ootasid 3,9protsendist kasvu. Skinner teatas, et oktoobris võib samade poodide müük olla kuni viis protsenti. Investeerimisfondi poolaastaaruandest selgub, et fondil oli 3000 Nokia aktsiat. 1000 aktsiat ja 2000 aktsiat olid vastavalt soetushinnaga 7,33 ja 8 eurot. Ettevõtte käive kasvas 14 protsenti, 7,17 miljardile dollarile, analüütikud ootasid 7,04miljardilist käivet.

McDonald'si aktsia hinna-kasumi suhe on finance.yahoo.com andmetel 18, aktsia dividenditootlus oli 3,1 protsenti. Reedel alustas aktsia päeva tõusuga 92 dollarile, mis on aktsia ajaloo kõrgeim tase. Ka kriisiajal on see aktsia päris hästi käitunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing