• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestis Euroopa soodsamaid kütuseid

  Eesti jääb bensiini A95 hinnaga 32 riigi seas alles 23. ning diislikütuse hinnaga 19. kohale, selgub uudisteagentuuri RIA Novosti koostatud statistikast. Kõikide riikide keskmine hind on bensiinil 1,36 eurot ja diislikütusel 1,265 eurot. Sisse on arvestatud ka Venemaa, Ukraina, Kasahstan ja Valgevene, kus kütushinnad jäävad alla ühe euro hinnapiiri.
  Keskmine hinnatõus detsembriga võrreldes oli bensiinil 10,9% ja diislikütusel 12,7%. Eestis on tõusnud bensiin 8,9% ja diislikütus 6,9% ehk tublisti vähem kui Euroopas keskmiselt. Enim kallines kütus tänavu aga Valgevenes ja teistes endistes NLi riikides, samuti Iirimaal ja Itaalias. Ainsana on aga bensiiniliitri hind pisut langenud Poolas.
  Eestis sai kütus hinnalisa ka möödunud nädalal. Suuremad tanklad kergitasid möödunud nädalal kallimale, talvisele diislikütuse sisseostule viidates diislikütuse hindu.
  Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli sõnul kaldub talve algusele iseloomulikult diislikütus kallinema. "Selle peamine põhjus on üleminek külmakindlamale diislikütusele, mille tootmine on kallim ja väljamüügihind kõrgem. Samuti kütteperioodi algus põhjapoolkeral, mis suurendab oluliselt nõudlust diislikütuse ja kütteõli järele," selgitas ta.
  "Diislikütuse hinnatõusu põhjus on kütuse sisendhindade tõus, talvine diislikütus ongi kallim võrreldes suvise diislikütusega. Kui lisaks võtta arvesse, et maailmaturu hinnad ongi alates 3. oktoobrist üles liikunud, võib seda, et kohalikul turul toimus tõus, pidada asjade loomulikuks käiguks," selgitas Alexela Oil tegevjuht Ain Kuusik.
  Euroopas tuleb enim kütuse eest maksta endiselt Norras, kõige vähem Kasahstanis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.