USA börs: rahatrükkimine jälle päevakajaline

Rainer Saad 24. oktoober 2011, 23:42

USA börside aktsiad lõpetasid kauplemise eemal päevastest tippudest, kuid mitu protsenti kasumis kui rallit toitsid ettevõtete liitumistehingud ning võimalus uueks rahatrükkimise programmiks Föderaalreservi poolt.

Dow Jones: 11914    +105    +0,89%
Nasdaq: 2699    +62     +2,35%
S&P 500: 1254    +16    +1,29%

Dow Jones Industrial Average tõusu juhtisid Caterpillar: 91,77 (+5,01%) ja Alcoa: 10,58 (+3,42%). S&P 500 sektoritest tõusid kõige enam tarbeained ja finants. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid langes alla 30.

New Yorgi Föderaalreservi president William Dudley ütles täna, et 3. rahatrükkimise raund on üks võimalus millega stimuleerida USA majanduse aeglast taastumist.

„On võimalik, et me teeme kolmanda raundi rahatrükkimist,” ütles Dudley Bronxi Kaubanduskojale.

Caterpillari aktsia rallis 5% kui ettevõte teatas 44% kõrgemast kasumist ning rekordkäibest. Kimberly-Clark langes 4,5% kui majapidamistarbeid valmistav ettevõte teatas, et ootab selle aasta kasumiks nõrgemaid numbreid. Rivaalid Proctor & Gamble ja  Colgate – Palmolive langesid mõlemad mitu protsenti selle uudise peale. Netflixi aktsia kukkus järelturul 20% kui ettevõte teatas kasvavast kasumist, kuid kärpis 4. kvartali väljavaateid. Texas Instrumenti aktsia kukkus järelturul 4% kui ettevõte teatas kasumist ja käibest, mis jäid alla analüütikute ootustele.

Tervisekindlustaja Cigna teatas, et ostab HealthSpringi 3,8 miljardi dollari eest. HealthSpringi aktsia rallis 33%. Oracle teatas, et ostab RightNow Technologies-i 1,5 miljardi dollari eest. RightNow aktsia rallis 20%. Sara Lee teatas, et müüb suure enamuse enda Põhja-Ameerika toitlustusäridest J.M. Smuckerile 350 miljoni eest. Mattel teatas, et ostab HIT Entertainmenti 680 miljoni dollari eest. HIT Entertainment omab bände nagu Thomas the Tank Engine ning Bob the Builder.

Toornafta hind kerkis peale Hiina tööstusandmeid ja nõrgeneva dollari. U.S. Light toornafta barrel: 91,50 (+4,69%). Londoni brent: 111,22 (+1,52%). Optimism Euroopa pärast tõstis kulla hinda 1% kui unts maksab 1654 dollarit. Vase hind tõusis 7%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. October 2011, 23:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing