• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: rahatrükkimine jälle päevakajaline

  USA börside aktsiad lõpetasid kauplemise eemal päevastest tippudest, kuid mitu protsenti kasumis kui rallit toitsid ettevõtete liitumistehingud ning võimalus uueks rahatrükkimise programmiks Föderaalreservi poolt.

  Dow Jones: 11914    +105    +0,89%Nasdaq: 2699    +62     +2,35%S&P 500: 1254    +16    +1,29%
  Dow Jones Industrial Average tõusu juhtisid Caterpillar: 91,77 (+5,01%) ja Alcoa: 10,58 (+3,42%). S&P 500 sektoritest tõusid kõige enam tarbeained ja finants. CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid langes alla 30.
  New Yorgi Föderaalreservi president William Dudley ütles täna, et 3. rahatrükkimise raund on üks võimalus millega stimuleerida USA majanduse aeglast taastumist.
  „On võimalik, et me teeme kolmanda raundi rahatrükkimist,” ütles Dudley Bronxi Kaubanduskojale.
  Caterpillari aktsia rallis 5% kui ettevõte teatas 44% kõrgemast kasumist ning rekordkäibest. Kimberly-Clark langes 4,5% kui majapidamistarbeid valmistav ettevõte teatas, et ootab selle aasta kasumiks nõrgemaid numbreid. Rivaalid Proctor & Gamble ja  Colgate – Palmolive langesid mõlemad mitu protsenti selle uudise peale. Netflixi aktsia kukkus järelturul 20% kui ettevõte teatas kasvavast kasumist, kuid kärpis 4. kvartali väljavaateid. Texas Instrumenti aktsia kukkus järelturul 4% kui ettevõte teatas kasumist ja käibest, mis jäid alla analüütikute ootustele.
  Tervisekindlustaja Cigna teatas, et ostab HealthSpringi 3,8 miljardi dollari eest. HealthSpringi aktsia rallis 33%. Oracle teatas, et ostab RightNow Technologies-i 1,5 miljardi dollari eest. RightNow aktsia rallis 20%. Sara Lee teatas, et müüb suure enamuse enda Põhja-Ameerika toitlustusäridest J.M. Smuckerile 350 miljoni eest. Mattel teatas, et ostab HIT Entertainmenti 680 miljoni dollari eest. HIT Entertainment omab bände nagu Thomas the Tank Engine ning Bob the Builder.
  Toornafta hind kerkis peale Hiina tööstusandmeid ja nõrgeneva dollari. U.S. Light toornafta barrel: 91,50 (+4,69%). Londoni brent: 111,22 (+1,52%). Optimism Euroopa pärast tõstis kulla hinda 1% kui unts maksab 1654 dollarit. Vase hind tõusis 7%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.