Swedi kasum tütarpankade müügist on 336 mln eurot

Birjo Must 26. oktoober 2011, 00:00

Arvestades Läti ja Leedu tütarpankade raamatupidamislikku väärtust, teenis AS Swedbank 109 miljonit eurot, teatas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Eile avaldatud Swedbanki Eesti üksuse tulemused näitavad panga tegevuse tulemusi Eestis.Läti-Leedu tütarpanga aktsiate müügist saadud tulu seal ei kajastu, aga kuna tehing kajastub Swedbanki kui juriidilise üksuse tulemustes, jookseb see Eesti Panga statistikasse.

Swedbanki eellase Hansapanga kunagine juht Priit Põldoja arvas, et Läti ja Leedu allüksuste eraldamine Swedbank Eestist on puhtalt pragmaatiline samm ja pank lihtsustas tehniliselt oma tütarettevõtete finantseerimise juhtimist.

"Swedbank finantseeris varem Rootsist Swedbank Eestit ning Eesti omakorda Lätit ja Leedut. Kuna nii Eestis, Lätis kui ka Leedus on laenude maht suurem kui hoiuste maht, siis on suhteliselt loogiline, et kui nagunii finantseerid oma pangast, siis viidi see Läti ja Leedu puhul otse Rootsi alla," põhjendas Põldoja. Ta rõhutas, et kuna ta enam ise pangas ei tööta, siis jääb see vaid oletuseks.

Kuna tehniliselt oli tarvis müüa aktsiaid, siis tekkis ka Eesti Swedbankile kasum, arvas Põldoja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 19:04

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing