• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börs: aktsiad uppusid viimasel tunnil

  USA börside aktsiad sulgesid päevaste põhjade juures kui ärevus eurotsooni pärast pani investoreid aktsiaid müüma.

  Dow Jones: 11707    -207    -1,74%Nasdaq: 2638    -61    -2,26%S&P 500: 1229    -25    -2,00%GlobalDow: 1856    -24    -1,25%
  Dow Jones Industrial Average langes enam kui 200 punkti. Langust juhtisid 3M: 77,04 (-6,25%) ja Alcoa: 10,14 (-4,16%). Kõik 10 S&P500 sektorit lõpetasid kindlalt punases, kõige enam langesid finants ja tarbeained.  CBOE volatiilsusindeks VIX, mis mõõdab börside hirmumeeleolusid tõusis 10% üle 32.
  Aktsiad jätkasid kaotust uudise peale, et Euroopa Liidu rahandusministrid ei kohtu enne kolmapäevast tippkohtumist, kuigi kohtumine ise leiab aset. Reuters teatas, et finantsministrite kohtumine on jäetud ära, kuna puuduvad lahendused arutlustele tulevatele probleemidele.
  Euroopa Komisjon ütles CNBC-le, et finantsministrite kohtumisest on küll räägitud, aga ametlikult seda kinnitatud pole.
  „Ma olen šokeeritud, et aktsiad veel madalamal ei ole,” ütles Brian Battle, Performance Trust Capital Partnersi asepresident, viidates investorite vastumeelele jääda börsile. „Ma kardan, et ummikus eurotsoon küsib USA abi ning minu veel suurem hirm on, et me ütlemegi neile "jah".”
  USA börsid on rallinud viimastel päevadel rallinud lootuses, et EL-i liidrid jõuavad kokkuleppele eurotsooni võlakriisi lahenduste osas.
  USA eluasemete hinnad tõusid augustis 0,2% vastavalt S&P/Case-Shilleri indeksile. Majandusteadlased olid oodanud 0,1% tõusu. Tarbijakindlus langes 2 ja poole aasta madalaimale tasemele. Indeks, mis mõõdab tarbijate käitumist langes 39,8-ni, võrreldes septembriga kui indeksi väärtus oli 46,3. Majandusteadlased olid oktoobriks oodanud indeksi tõusu 46,0-ni.
  Netflixi aktsia langes 35% ning kukkus 18 kuu madalaimale tasemele kui internetifilmide ettevõte kaotas rohkem kliente kui oodatud. MF Global kukkus 47% kui finantsettevõte teatas üllatuskahjumist. First Solar kukkus 25% kui tegevjuht Rob Gillette lahkus ettevõttest.
  Kulla hind rallis üle 1700 dollari untsist kui investorid hakkasid ohutuid varasid ostma. Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu tõusis 0,1% kui indeksi väärtus on 76,22.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Tuntud ehitusfirma käive langes suurelt
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.
Tuntud ehitusfirma Eviko käive kukkus läinud aastal 40%, aasta lõppes kahjumis.