• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Kumu dokumentaal' näitab katkeid linnaelust

  Sarjas "Kumu dokumentaal" novembris näidatavad filmid jätkavad kevadel alustatud alasarja "Linnasümfooniad", mis vaatleb linna kui ajalooprotsesside kujundajat, sotsiaalset fenomeni, utoopiate allikat, aga ka kui igapäevast elukeskkonda.
  Kolmapäeval publiku ette jõudev film "Armastuse ja surma masin" on dokumentatsioon poola teatriavangardisti Tadeusz Kantori lavastusest-happening'ist, mis esietendus 1987. aastal Milanos ning samal aastal festivalil "8 Documenta" Kasselis. Lavastus ise põhineb Maurice Maeterlincki näidendil "Tintagiles'i surm". Filmile eelneb poola teatrikriitiku Anna R. Burzynska loeng "Kantori Surmateatri surmajärgne elu".
  9. novembril linastuv film "Metropolis" on sarja "Linnasümfooniad" tähtteos, mis näitab filmiajaloo klassikasse kuuluva Fritz Langi grandioosset linnautoopiat. Tema futuristlik linateos kajastab ekspressiivset maailmanägemust ning põhineb koos elukaaslase Thea von Harbouga kirjutatud stsenaariumil.
  Esimest korda Eestis saab publik vaadata tummfilmi uusimat, 2010. aastal Friedrich Wilhelm Murnau Stiftungi eestvedamisel restaureeritud varianti, mille esilinastus toimus möödunud aasta veebruaris ühel ajal Frankfurdis ja Berliini filmifestivalil.
  Samuti on novembris kavas dokumentaalfilm "Pariisi kuldajastu 1905-1930", mis näitab, nagu nimigi ütleb, režissöör Perry Miller Adato uurimust Pariisist. Film annab hea ülevaate protsessist, kuidas Prantsusmaa pealinnast sai möödunud sajandi alguses radikaalse innovatsiooni, eksperimenteerimise ning modernismi keskus, erinevate kultuurivaldkondade loominguliste talentide meka. Maalijad, poeedid, muusikud, kirjanikud, literaadid, tantsijad, teatri- ja filmiinimesed eelistasid kõikidest maailma linnadest vaimse ja loomingulise keskkonnana just Pariisi, esmalt Montmartre'it, hiljem Montparnasse'i.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Ülikooli kliinikum paneb plaanilise ravi seisma Terviseameti kriitilise piirini on aega 3 nädalat
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.