Mathieu esitab prantsuse lembelaule

ÄP 28. oktoober 2011, 00:00

Esmaspäeval annab sümfooniaorkestri saatel Eestis oma esimese soolokontserdi prantsuse estraadi primadonna Mireille Mathieu.

Mireille Mathieu - nagu ka tema kuulus kaasmaalanna Edith Piaf - on jäädvustanud end prantsuse estraadi ajalukku.

Temalt on kuulajateni jõudnud enam kui 100 miljonit plaati ja tema repertuaaris on enam kui 1000 prantsuse-, saksa-, inglis-, itaalia-, hispaania-, provansi-, katalaani-, jaapani-, hiina-, vene- ja soomekeelset laulu.

Lauljanna on esinenud pea kõigis maailma maades. Tema repertuaaris on selliste tuntud prantsuse autorite nagu Pierre Delanoe', Charles Aznavouri, Claude Lemesle'i, Revo ja paljude teiste maailmakuulsad palad.

Tänu oma loomulikule andele, musikaalsele taustale ja imelistele vokaalsetele eeldustele saavutas lauljanna lühikese aja jooksul 1960. aastatel maailmas tuntuse ning pälvis inimeste armastuse. Muutumatult on Mireille Mathieu jäänud üheks tuntumaks prantsuse muusikuks maailmas.

Prantsuse estraadiklassik Maurice Chevalier on kunagi öelnud, et Mireille Mathieu käib alati tänava päikesepaistelisel poolel. Sügavalt ja siiralt usklikuna ning kadedusest täiesti puutumatuna on ta siiani jäänud selliseks, nagu kunagi estraadilavale jõudis - Avignoni tütarlapseks.

Eestisse esimest korda jõudev lauljanna esitab siin oma tuntud lugusid sümfooniaorkestri saatel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing