• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Muusikat gurmaanidele

  Delikaatsus, virtuoossus ja kirglikkus - need on esimesed omadussõnad, mis Crossover Quarteti peale mõeldes meenuvad.
  Võiks ju arvata, et mis seal siis ikka nii erilist on, klassikalise muusika töötlusi on maailmas ka enne lugematul hulgal tehtud, kuid fluidum, mille Andres Mustonen, Jaak Sooäär, Tanel Ruben ja Taavo Remmel laval (ja ka salvestisel "Aria") suudavad luua, on suur ja haarav.
  Välja on valitud barokkmuusika tippmeloodiad, mille juurde on vürtsiks lisatud hõrk džässikaste.
  Sooääre karge elektrikitarr näib olevat loodud Bachi interpreteerimiseks, hetkekski ei teki kahtlust, et just džässiliku rütmikaga tuleb Händeli imeilusaid aariaid esitada. Kontrabass müdistab nauditavalt ja viiul hõljub kui lind muusikalainete kohal.
  Nähtavasti saab suurima elamuse kontserdilt või plaadilt pisut ettevalmistatud kuulaja, melomaan, kes oskab hinnata seoste loomise oskust ja delikaatsust, millega kvartett suurele muusikale lähenenud on. Teisest küljest võiks aga selle plaadi pealkiri vabalt olla "Barokiõpik džässisõbrale".
  Gurmaanlust on tunda ka muusikute enda poolt. Nauditav on jälgida, kuidas vaieldamatud virtuoosid peavad laval dialooge, annavad üksteisele ruumi ja improviseerivad. Džäss ja barokk põimuvad ja rikastuvad teineteisest. Ajalised barjäärid kaovad ja kangastub pilt muusikaajaloo loogilisest järjepidevusest.
  Taas ei saa mööda minna Andres Mustoneni fenomenist. See mees on Eesti muusikas kõige suurem kameeleon. Kui teised kvarteti liikmed on suuresti džässiliku taustaga, siis Mustonen, keda teame pigem klassikalistel radadel käijana, liigub ja musitseerib ka siin kui tõeline staar. Tundub, et selle plaadi idee pärinebki just temalt.
  Kontserdi lõpuks mängib bänd veel mõne pala oma uue projekti loomingust. See on täiesti erinev - jõuline, maailmamuusikaga flirtiv, kohati rokilik.
  Jah, "piire ületav" on nende puhul just õige omadussõna.
  Autor: Erik Meister
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.