Chevronil üle ootuste suur kasum

Maarja-Liis Mitri 28. oktoober 2011, 20:59

USA naftagigant Chevron teenis möödunud kvartalis kolme aasta rekordkasumi, mis oli enam kui kaks korda suurem aastatagusest kvartalikasumist, vahendab Bloomberg.

USA naftagigant Chevron avalikustas täna oma kolmanda kvartali tulemused. Vaatamata tootmismahtude langusele, teenis ettevõte eelmises kvartalis 7,83 miljardit dollarit kasumit ehk 3,92 dollarit aktsia kohta . Wall Streeti analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 3,47 dollarit.

Tootmise langust aitas kompenseerida kõrgem toornafta hind ja kokkuvõttes tõusis ettevõtte käive 30% võrra 64,4 miljardile dollarile. Chevroni sõnul maksti firmale iga väljaspool Ühendriike toodetud naftabarreli eest keskmiselt 103 dollarit, mis on ligi poole võrra enam kui aastatagune 70 dollarit barrelilt. 74% Chevroni toornaftatoodangust tuleb väljastpoolt USA-d.

Ettevõtte otsustas hiljuti ka Euroopa turult eemale tõmbuda, müües augustis maha oma Ühendkuningriigis paikneva rafineerimistehase. Antud tehing suurendas firma kasumit ligi 500 miljoni dollari võrra.

Chevroni aktsia hind on hetkeseisuga kasvanud 0,67% 109,70 dollarile. Selle aastaga on ettevõtte aktsia tõusnud ligi 20%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2011, 21:01
Otsi:

Ava täpsem otsing