• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Chevronil üle ootuste suur kasum

  USA naftagigant Chevron teenis möödunud kvartalis kolme aasta rekordkasumi, mis oli enam kui kaks korda suurem aastatagusest kvartalikasumist, vahendab Bloomberg.

  USA naftagigant Chevron avalikustas täna oma kolmanda kvartali tulemused. Vaatamata tootmismahtude langusele, teenis ettevõte eelmises kvartalis 7,83 miljardit dollarit kasumit ehk 3,92 dollarit aktsia kohta . Wall Streeti analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 3,47 dollarit.
  Tootmise langust aitas kompenseerida kõrgem toornafta hind ja kokkuvõttes tõusis ettevõtte käive 30% võrra 64,4 miljardile dollarile. Chevroni sõnul maksti firmale iga väljaspool Ühendriike toodetud naftabarreli eest keskmiselt 103 dollarit, mis on ligi poole võrra enam kui aastatagune 70 dollarit barrelilt. 74% Chevroni toornaftatoodangust tuleb väljastpoolt USA-d.
  Ettevõtte otsustas hiljuti ka Euroopa turult eemale tõmbuda, müües augustis maha oma Ühendkuningriigis paikneva rafineerimistehase. Antud tehing suurendas firma kasumit ligi 500 miljoni dollari võrra.
  Chevroni aktsia hind on hetkeseisuga kasvanud 0,67% 109,70 dollarile. Selle aastaga on ettevõtte aktsia tõusnud ligi 20%.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Esimesel koroonaaastal kasvasid tervishoiukulud Eestis 167 miljoni euro võrra
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Möödunud aasta algul puhkenud pandeemia mõju tervishoiule iseloomustavad ühelt poolt suurenenud erakorralised kulud, teisalt seiskunud plaaniline ravi. Seega jäid raviteenuste kulud erakorralise olukorra perioodil võrreldes eelneva aastaga väiksemaks.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.