LHV: swapile ei tasu tähelepanu pöörata

Romet Kreek 28. oktoober 2011, 11:11

Tallinna Vee puhaskasumi rida mõjutas taaskord kahjum intressi-swapi ümberhindlusest summas 2,3 miljonit eurot, kommenteeris Tallinna Vee III kvartali tulemust LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

"Siinkohal tuleb aga rõhutada, et swapi eesmärk on pikaajaliselt ettevõtte laenuintressid fikseerida ning seetõttu ei tuleks lühiajalistele üles- ja allahindlustele liiga palju tähelepanu pöörata," ütles ta. "Tänu suurenenud finantskuludele vähenes Tallinna Vee kasum aastaga 26,6%," lisas Oidermaa.

Tallinna Vee kolmanda kvartali finantstulemused olid jätkuvalt tugevad ning vastasid üldjoontes LHV Panga ootustele. Veefirma müügitulu kasvas aastaga 3,7% ning ületas prognoose 1,4%ga. Samas oli ka kulubaas veidi kõrgem, mistõttu nii brutokasumi kui ka ärikasumi näitajad vastasid prognoosidele. Tallinna Vee ärikasum põhitegevusest kasvas aastaga 5,8% ning arvestades samal tasemel püsinud veehindu on tegemist väga korraliku tulemusega.

LHV soovitus Tallinna Vee aktsiale on neutraalne ning õiglase väärtuse hinnavahemik on 6,0-6,7 eurot aktsia kohta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2011, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing